Check Point introduceert Harmony SaaS als volgende stap in SaaS-bedreigingspreventie

7 maart 2024

Check Point Software Technologies, leverancier van AI-gedreven, cloudgebaseerde cyberbeveiliging, introduceert vandaag Harmony SaaS, de meest geavanceerde oplossing voor beveiliging tegen SaaS-bedreigingen. Harmony SaaS biedt ongeëvenaarde bescherming door naadloos te integreren in de bestaande infrastructuur van bedrijven en dreigingen in realtime te voorkomen.

In het huidige digitale landschap is SaaS essentieel geworden voor bedrijven, maar het brengt aanzienlijke risico’s met zich mee voor zowel gebruikers als data. Recente statistieken onderstrepen de ernst van de situatie: ongeveer 81% van de organisaties meldt dat ze te maken hebben gehad met gegevensblootstelling als gevolg van SaaS-applicaties en 43% heeft te maken gehad met beveiligingsincidenten gelinkt aan verkeerde SaaS-configuraties. Traditionele oplossingen schieten tekort in het effectief aanpakken van deze uitdagingen. Ze worstelen met het automatisch voorkomen van risicovolle SaaS-verbindingen, het versnellen van SaaS-ontdekking en het identificeren van verkeerde configuraties.

“Met de exponentiële toename van het gebruik van SaaS, worden organisaties geconfronteerd met ongekende uitdagingen in het handhaven van solide beveiliging en de naleving van de regelgeving. Check Point Harmony SaaS vertegenwoordigt een cruciale vooruitgang in onze missie om baanbrekende cyberbeveiligingsoplossingen te bieden,” zegt Eyal Manor, VP Product Management bij Check Point Software Technologies. “Door de naadloze integratie van AI-aangedreven dreigingspreventie en permanente risicobeperking van het aanvalsoppervlak, stelt Harmony SaaS organisaties in staat om de evoluerende bedreigingen in het SaaS-landschap voor te blijven en een solide bescherming voor hun gevoelige data en kritische assets te garanderen.”

“Ondernemingen zijn zich bewust van de sleutelrol van SaaS in hun IT-architectuur en het belang van het beveiligen van hun SaaS-ecosystemen tegen cyberbedreigingen, waaronder Shadow IT, gegevensdiefstal en account takeover, wat leidt tot een snelle adoptie van CASB- en SSPM-oplossingen. Holistische SaaS-beveiliging hangt echter af van het vermogen om te identificeren welke SaaS-applicaties worden gebruikt, hoe de applicaties met elkaar interageren, geavanceerde dreigingspreventie en beveiligingsautomatisering,” verduidelijkt Christopher Rodriguez, Research Director, IDC Security & Trust. “Check Point Harmony SaaS voorziet in een belangrijke behoefte door SaaS-gebaseerde bedreigingen te voorkomen via machine learning engines om applicaties te ontdekken die worden gebruikt, app-verbindingen te analyseren en automatisch potentiële bedreigingen in real-time te stoppen.”

“Check Point Harmony SaaS is een centrale tool die ons helpt bij het ontdekken, onderzoeken en herstellen van ons SaaS-gebruik”, vertelt Antoine Noel, CISO van Cloudreach. “Het geeft ons meer flexibiliteit en diepgaande inzichten om beter geïnformeerde beslissingen te nemen, zodat we de kans op shadow SaaS en de bijbehorende risico’s permanent kunnen verkleinen.”

Met Harmony SaaS kunnen organisaties hun SaaS-ecosysteem beschermen tegen bedreigingen zoals gegevensdiefstal en accountovername. In tegenstelling tot traditionele oplossingen kan Harmony SaaS binnen enkele minuten worden geïnstalleerd, wordt het aanvalsoppervlak voortdurend verkleind en worden bedreigingen automatisch voorkomen op het moment dat ze zich voordoen. Belangrijkste kenmerken:

  • Automatische dreigingspreventie: door gebruik te maken van op gedrag gebaseerde machine learning en de meest complete verzameling van SaaS-gerelateerde dreigingsindicatoren en -attributen, voorkomt Check Point Harmony SaaS proactief gegevensdiefstal, account takeover, bestandsvergiftiging en andere SaaS-aanvalsvectoren. Harmony SaaS stopt automatisch afwijkende activiteiten en zorgt zo voor de beveiliging van gevoelige data.
  • Continue risicobeperking: levert inzicht in het SaaS-ecosysteem van een organisatie, prioriteert aanbevelingen en herstelt beveiligingshiaten om het aanvalsoppervlak te verkleinen. Organisaties kunnen eenvoudig verbanden ontdekken tussen SaaS-services, inzicht krijgen in de risicoscore van elke service en beveiligingshiaten beperken met slechts één klik op de knop.
  • Beste time-to-value: Het standaard traject om shadow SaaS te ontdekken omvat langdurig integratiewerk met CASB’s of SSE’s, die op hun beurt firewall- en webgateway-logs analyseren om niet-goedgekeurde SaaS-applicaties te ontdekken. Harmony SaaS maakt een snelle implementatie mogelijk met een 100% cloudoplossing die geen extra hardware of expertise vereist. Binnen enkele minuten hebben gebruikers toegang tot waardevolle informatie, inzichten en beleidsregels om de SaaS-beveiliging effectief te beheren.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This