Arista introduceert Universal Network Observability

7 maart 2024

Arista Networks introduceert universele observatiesoftware die de prestaties van een netwerkinfrastructuur en data van computer- en serversystemen samenvoegt. Met als doel betere inzichten in de prestaties van applicaties en workloads in datacenters, campus- en WAN-netwerken te bieden. Arista’s CloudVision Universal Network Observability (CV UNO) wordt in het tweede kwartaal leverbaar als een aanvullende licentie op Arista CloudVision. Deze nieuwe software vereenvoudigt het automatiseren van het netwerk en systemen en de zichtbaarheid van applicaties/workloads, gekoppeld aan AI-gestuurde proactieve analyses als prescriptieve aanbevelingen. Daarmee zijn menselijke fouten te voorkomen, issues sneller op te lossen en zowel de oorzaak als impact op de applicatieprestaties van onvoorziene gebeurtenissen sneller te analyseren.

Nieuwe oplossing voor netwerkobservatie

CV UNO biedt nieuwe functionaliteit op systeemniveau om bedrijfsrisico’s te verminderen, snelle foutdetectie en -correctie mogelijk te maken en cross-functionele coördinatie te vereenvoudigen. Deze helpen de hersteltijd bij incidenten te versnellen, ongeacht of de oorzaak gerelateerd is aan het netwerk, platform, systeem of applicatie. De belangrijkste nieuwe functies worden hieronder beschreven.

Applicaties en infrastructuur

CV UNO inventariseert automatisch alle applicaties, hosts en workloads op verschillende platforms en IT-systemen van record- en voorraadbeheersystemen. Deze holistische gegevens, gekoppeld aan CloudVision’s diepgaande inzicht van de netwerkstatus binnen het Arista Network Data Lake (NetDL) (NetDLTM), tonen een samengesteld beeld van de hele netwerk- en applicatieomgeving. Tevens bouwt het een applicatie-naar-netwerkgrafiek die continu wordt vernieuwd en opgeslagen in tijdreeksen, om op elk moment een historisch overzicht te tonen van de evolutie en toestand van de netwerkomgeving.

Proactieve risicoanalyse 

Met realtime applicatie-naar-netwerkgrafieken maakt CV UNO een proactieve risicoanalyse mogelijk als onderdeel van de workflow voor verandermanagement, cross references en impactanalyse van netwerkissues en afwijkingen. Potentieel ontwrichtende netwerkveranderingen zijn al te beoordelen op hun impact voordat ze worden geïmplementeerd in bedrijfskritische netwerken.

Realtime impactanalyse van netwerkveranderingen

CV UNO levert ook diepgaande analyses en machine learning voor de samengestelde dataset binnen NetDL, om te bepalen wanneer netwerk- of statusveranderingen applicaties hebben beïnvloed. Zodra een netwerkverandering de prestaties van een applicatie verstoort, identificeert CV UNO automatisch welke verandering welke applicatie of workload heeft beïnvloed en stelt het een beheerteam in staat het betreffende probleem snel te verhelpen.

Impactanalyse van host- of applicatiewijzigingen

Als een host- of virtualisatieprobleem de prestaties van applicaties beïnvloedt en het netwerk onveranderd blijft, kan CV UNO, zonder host-based agents in te zetten, de operator of engineer snel naar de oorzaak van het probleem leiden. Dat bespaart zowel oplossingstijd als benodigde  cross-functionele coördinatie tussen de betrokken teams.

Topologiebewuste bepaling 

Door een holistisch beeld samen te stellen van alle infrastructuursystemen, virtualisatiemachines, registratiesystemen en flow- en statusdata, kan CV UNO nauwkeurig de oorzaak van minder goed presterende applicaties bepalen. Dit voorkomt het gebruikelijke vingerwijzen bij traditionele analyses.  

CV UNO componenten

  • CV UNO Sensor verzamelt, normaliseert en beheert flow-/SNMP-data uit diverse bronnen, zoals VMware vCenter, DANZ Monitoring Fabric en netwerkapparaten van derden, en stuurt deze door naar NetDL.
  • CV UNO integreert in en verbetert de operationele mogelijkheden en netwerktelemetrie van CloudVision door gebruik te maken van op Machine Intelligence gebaseerde analyse van data opgeslagen in NetDL om topologiebewuste correlaties tussen gebeurtenissen, veranderingen en afwijkingen af te leiden. Dit versnelt de oorzaakanalyse en verkort het oplossen van issues. 
  • CV UNO Recorder Node (optioneel) voegt mogelijkheden toe voor het vastleggen, opvragen en opnieuw bekijken van pakketten, ter ondersteuning van inbraakdetectie, incident respons en forensische gebruiksscenario’s.
  • CV UNO Service Node (optioneel) biedt geavanceerde functies voor de verwerking van netwerkpakketten, zoals een volledige analyse van de latency van applicaties en op DPI gebaseerde identificatie en classificatie van applicaties.
  • CV UNO Analytics Node (optioneel) biedt gedistribueerde contextbewuste verkeersanalyse en machine learning-functionaliteit voor grootschalige optimalisatie.

“Het samenbrengen van netwerkdomeinen met een volledige zichtbaarheid van de applicaties en probleemoplossing zal de netwerkoperaties stroomlijnen en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid verbeteren”, zegt Zeus Kerravala, Principal Analyst bij ZK Research. “Verschillende besturingssystemen en een gebrek aan consistente datamodellen binnen netwerken hebben het leveren van systemen die deze zichtbaarheid bieden tot nu toe onmogelijk gemaakt. Bovendien is cyberbeveiliging en zichtbaarheid in de hele onderneming in een tijdperk dat wordt gekenmerkt door strikte naleving van de regelgeving niet langer optioneel, maar eerder een essentiële noodzaak.”

“Onze klanten eisen een samengesteld systeem dat naadloze observatie in netwerkdomeinen biedt, menselijke fouten voorkomt, snel de oorzaak van problemen identificeert en netwerkbeheerders helpt bij het oplossen van prestatieproblemen bij applicaties”, aldus Douglas Gourlay, VP & GM, Cloud Networking Software. “Arista’s Universal Network Observability, gebouwd op de Arista EOS®- en CloudVision-platforms, voldoet aan deze kritische klantbehoefte.”

Voor meer informatie over CV UNO kunt u deelnemen aan een webinar op 4 april 2024 of de blog lezen van Douglas Gourlay.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This