Hoe productiebedrijven een voorsprong kunnen krijgen door gebruik te maken van hybrid cloud storage

5 maart 2024

Bij een typisch wereldwijd productiebedrijf – laten we ACME Industries als hypothetisch voorbeeld nemen – bevinden IT-leiders zich op een kruispunt, zich realiserend dat ze hun infrastructuur moeten herzien voor verbeterde veerkracht.

Binnen de fabriek van het bedrijf genereren PLM-applicaties, IoT verbonden machines en slimme fabriekstools continu enorme hoeveelheden ongestructureerde data. Deze data, die essentieel zijn voor geïnformeerde besluitvorming, moeten effectief worden opgeslagen, beschermd, gedeeld en gearchiveerd.

Het bedrijf bevindt zich echter op gespannen voet met de bestaande traditionele infrastructuur voor file storage, waaronder Windows File Servers, Network Attached Storage (NAS), back-ups en meer, die oorspronkelijk niet waren ontworpen om de complexiteiten van het moderne productieproces aan te kunnen.

ACME wordt geconfronteerd met deze veranderende uitdagingen en erkent de dringende behoefte aan beveiliging, groei en efficiënte verplaatsing van kritieke data. Daarom onderzoekt ACME nu oplossingen om de IT-infrastructuur te transformeren. Bedrijven wenden zich tot de hybrid cloud om hun activiteiten efficiënt te kunnen schalen, risico’s te beperken, kosten te optimaliseren en snelle prestaties te garanderen, waar ter wereld dit ook nodig is.

Waarom hybrid cloud storage?

Het tijdperk van file storage silo’s is voorbij. Organisaties kunnen hun eindgebruikers niet tevredenstellen en strategische bedrijfsinitiatieven niet realiseren door te vertrouwen op een file storage en data protection infrastructuur, die is ontworpen rond tientallen geïsoleerde technologieën die op meerdere fabriekslocaties zijn ingezet. Cloud-only oplossingen creëren hun eigen problemen, omdat eindgebruikers een prestatieniveau verwachten dat de cloud niet altijd kan leveren.

Organisaties wereldwijd realiseren zich de kostenbesparingen, efficiëntieverbeteringen, langetermijnschaalbaarheid en snelle edge performance van een hybrid cloud file data platform. Hybrid cloud storage oplossingen, die elementen van on-premises systemen combineren met de vele voordelen van de cloud, zijn nu een noodzaak voor bedrijven. Terwijl IT-infrastructuur en operationele teams overschakelen van het inzetten van hardware naar het leveren van dataservices, hebben grote productieorganisaties tientallen petabytes aan wereldwijd gedistribueerde file data gemigreerd van lokale opslag naar uniforme hybride cloud storage.

De kern van aantrekkingskracht van hybrid cloud storage is eenvoudig. Bedrijven willen de vertrouwdheid en snelle prestaties van traditionele systemen behouden en tegelijkertijd profiteren van de schaal- en kostenefficiëntie van de cloud. Een goed ontworpen oplossing voor hybrid cloud storage biedt een steeds breder scala aan dataservices en -mogelijkheden waarmee organisaties meer kunnen doen met hun ongestructureerde data, waaronder data intelligence en inzichten via AI, cyberweerbaarheid (met ingebouwde ransomwarepreventie, -detectie en -herstel), compliance, lifecycle management, data mobiliteit en meer.

Drie manieren waarop een hybrid cloud productiebedrijven ten goede kan komen 

  1. Consolidatie – NAS-consolidatie is een cruciale stap voor organisaties om kosten te beheersen en te schalen voor digitale transformatie-initiatieven. Veel organisaties hebben hun lokale netwerkopslag in de loop der tijd en op meerdere locaties ontwikkeld, waarbij ze verschillende storage vendors hebben geïnstalleerd, de capaciteit asynchroon hebben verhoogd en een hele reeks beheertools hebben samengevoegd voor het beveiligen, beschermen en delen van lokale file data op meerdere locaties. Met een hybride cloudoplossing kunnen organisaties consolideren, beveiligen en toegang krijgen tot al hun bestanden in één gedeeld globaal bestandssysteem en een enkele namespace. Geavanceerde hybrid cloud providers gebruiken het meest schaalbare, duurzame en goedkoopste type cloud storage – namelijk object storage – om alle file data te consolideren. Organisaties worden hierdoor operationeler en maken IT-resources vrij voor andere dringende projecten doordat ze geen NAS, file servers, back-up, enzovoort hoeven te beheren.
  2. Wereldwijde samenwerking – Productiebedrijven hebben nu verschillende locaties voor het ontwerp, de productie en de service van hun producten. Met traditionele site-to-site implementaties is het moeilijker om prestatieniveaus te handhaven naarmate er meer locaties nodig zijn om de levenscyclus van een product te ondersteunen. Met hybride cloudoplossingen kunnen wereldwijd verspreide engineering- en productieteams samenwerken aan alle engineering files alsof ze in hetzelfde kantoor zitten. Alle wijzigingen die worden aangebracht in een file in de cache op een willekeurige locatie worden gecomprimeerd en versleuteld op de lokale edge appliance. De versies worden dan doorgestuurd naar object storage, waar ze worden opgeslagen als onveranderlijke, alleen-lezen versies en waar nodig gesynchroniseerd naar alle andere sites. Het resultaat is een hogere productiviteit voor de hele organisatie.
  3. Beveiliging en ransomware – Er is een reden waarom productiebedrijven één van de meest gevoelige sectoren zijn voor ransomware-aanvallen. Productiebedrijven slaan vaak gevoelige data op, zoals bedrijfseigen ontwerpen, productieschema’s en klantinformatie. Ransomware-aanvallers richten zich specifiek op dergelijke waardevolle assets, versleutelen ze en vragen losgeld voor vrijgave. Dit benadrukt het belang van robuuste cyberbeveiligingsmaatregelen om onbevoegde toegang te voorkomen, software en firmware regelmatig bij te werken en effectieve back-up- en recoverysystemen te implementeren. Een hybrid cloud file system biedt één bron van file data die wereldwijd veilig toegankelijk is, met ingebouwde mogelijkheden voor back-up, toegangscontrole en bescherming tegen ransomware.

Het gebruik van een hybrid cloud is essentieel voor de productie-industrie

De uitdagingen waarmee wereldwijde productiebedrijven zoals ACME worden , benadrukken de kritieke behoefte aan een transformerende benadering van IT-infrastructuur. De beperkingen van traditionele file storage systems bij het verwerken van de complexiteit van moderne productie maken dat organisaties op zoek gaan naar innovatieve oplossingen. 

Door te kiezen voor hybrid cloud storage positioneren productiebedrijven zichzelf niet alleen om te voldoen aan de huidige eisen van hun data gestuurde processen, maar ook om hun infrastructuur toekomstbestendig te maken. De combinatie van vertrouwdheid, prestaties en schaalbaarheid, gekoppeld aan geavanceerde functies zoals data intelligence en weerbaarheid tegen cyberdreigingen, maakt hybrid cloud storage een belangrijke spil in het veranderende landschap van moderne productie-IT.

Arjo de Bruin

Arjo de Bruin

Arjo de Bruin is solutions architect, Benelux & Nordics bij Nasuni

Pin It on Pinterest

Share This