Canalys kroont WatchGuard wederom tot Cybersecurity Channel Champion

28 februari 2024

WatchGuard Technologies is in de 2023 Canalys Global Cybersecurity Leadership Matrix van Canalys erkend als Cybersecurity Channel Champion. Het is voor het tweede opeenvolgende jaar dat Canalys WatchGuard als ‘kampioen’ aanwijst. 

Het jaarlijkse rapport beoordeelt de prestaties van leveranciers in het kanaal gedurende de laatste twaalf maanden. Canalys baseert zijn beoordelingen op feedback van partners, leveranciersonderzoeken, schattingen van aantallen verzendingen en de inzichten van analisten.

Voortdurend investeren

Om de status van ‘Champion’ te bereiken, moet een leverancier uitblinken in channelmanagement en uitmuntende prestaties tonen op de cybersecuritymarkt. Daarnaast is het belangrijk dat er voortdurend vooruitgang wordt geboekt.

In zijn beoordeling rapporteert Canalys dat WatchGuard toewijding aan het kanaal toont door gedurende de twaalf maanden van het onderzoek voortdurend te investeren in belangrijke product-, programma- en ondersteuningsinitiatieven. Die initiatieven zijn met name gericht op MSP’s in de mkb-marktsegmenten. Partners beoordelen de eenvoud van zakendoen en de kwaliteit van WatchGuard’s accountmanagement als zeer positief.

“Deze erkenning is volkomen terecht”, zegt Don Gulling, president en CEO van Verteks Consulting. “Tijdens onze jarenlange samenwerking heb ik zelf ervaren hoe WatchGuard zich inzet voor het succes van zijn partners. Dat doen ze met toonaangevende beveiligingsoplossingen, de beste technische en verkooptrainingen en eersteklas klantenondersteuning. Ze hebben keer op keer bewezen dat ze echt betrokken zijn bij ons succes.”

Partners voorop

“We zijn absoluut verheugd om opnieuw erkend te worden als Cybersecurity Channel Champion”, zegt Michelle Welch, CMO en Senior Vice President Business Strategy van WatchGuard. “Het is een erkenning voor de aanpak van WatchGuard. Bij ons staan partners voorop. We zetten ons voortdurend in om het succes van MSP’s te bevorderen, nieuwe groeimogelijkheden te creëren en de winstgevendheid van onze partners te vergroten.”

“We doen alles met de belangen van onze partners in gedachten”, vervolgt Welch. “Dat gaat van het doorlopend verbeteren van ons Unified Security Platform dat is gericht op MSP’s tot het bieden van toonaangevende ondersteuning en voordelen via ons WatchGuardONE-partnerprogramma.”

Canalys onderschrijft dit. Het onderzoeksbureau merkt in zijn rapport op dat zowel het Unified Security Platform als het WatchGuardONE-programma zijn ontworpen om partners te helpen kosten te verlagen, efficiëntie te verbeteren en nieuwe business binnen te halen. WatchGuardONE biedt drie deelnameniveaus om voordelen zoals kortingen, dealregistratie en gezamenlijke marketingfondsen te ontgrendelen via een op betrokkenheid gebaseerde aanpak.

De Cybersecurity Leadership Matrix beoordeelt dertig leveranciers. De criteria zijn onder andere partnerfeedback, prestaties binnen de markt en de inzichten van analisten. Ook wordt gekeken naar visie, strategie, leiderschap, partnerinitiatieven en ondersteuning. Om voor een beoordeling in aanmerking te komen, moeten leveranciers minimaal 200 miljoen dollar omzetten in cybersecurity (exclusief professionele diensten) en moet meer dan de helft van hun zaken via het kanaal verlopen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This