Dell Technologies helpt organisaties een moderne werkplek te creëren met nieuwe AI-ervaringen

26 februari 2024

Dell Technologies introduceert het breedste portfolio van commerciële AI-laptops en mobiele workstations ontworpen om de productiviteit van organisaties en medewerkers binnen te loodsen in het AI-tijdperk.

“De volgende generatie pc’s komt op een cruciaal moment – met de aankomende vernieuwingscycli en nieuwe mogelijkheden op de pc die de perfecte storm creëren”, zegt Patrick Moorhead, oprichter en CEO van Moor Insights & Strategy. “Dell’s commerciële AI-pc’s en workstations, gekoppeld aan haar ecosysteem van randapparatuur, software en diensten, bieden een AI-continuüm dat is ontworpen om de gebruikerservaring vandaag te verbeteren en organisaties klaar te stomen voor succes in de toekomst.”

“Elk bedrijf dat concurrerend wil blijven, zal AI op de een of andere manier moeten implementeren, en AI-pc’s zullen daarin een centrale rol spelen”, zegt Sam Burd, president, Client Solutions Group, Dell Technologies. “Van het draaien van complexe AI-workloads op workstations tot het gebruik van dagelijkse AI-gestuurde applicaties op laptops, de AI-pc zal een belangrijke investering zijn die zich uitbetaalt in productiviteit en de weg vrijmaakt voor een slimmere, efficiëntere toekomst. Het voordeel van Dell begint met het aanbieden van meer AI-pc’s in het hele commerciële portfolio vanaf dag één, zodat klanten vandaag al kunnen beginnen met future proofing voor AI.”

AI-pc’s voor hybride werk

De met een neural processing unit (NPU) uitgeruste AI-pc zal van bijna 50 miljoen eenheden in 2024 groeien tot meer dan 167 miljoen in 2027, wat neerkomt op bijna 60% van alle pc-leveringen wereldwijd. De NPU voegt een AI-versnellingsengine toe die meer specifieke AI-taken op zich kan nemen, waardoor de CPU en GPU vrijkomen om andere dingen te doen. Dit zorgt voor een responsievere ervaring en verbetert de prestaties, beveiliging, batterijduur en productiviteit.

Dell biedt ‘s werelds meest intelligente, beheerbare en veilige commerciële pc’s. Met een nieuwe reeks Latitude-laptops en mobiele workstations onder zijn Precision-merk zal Dell klanten het breedste portfolio van commerciële AI-laptops en mobiele workstations bieden, van instapmodellen tot ultra-premium laptops en workstationopties. Commerciële pc’s van Dell, aangedreven door Intel Core Ultra-processors met Intel vPro, sturen AI-workloads aan en ontgrendelen nieuwe niveaus van productiviteit en efficiëntie. Werknemers kunnen nu bijvoorbeeld het volgende doen:

  • Efficiënter samenwerken. Door de voordelen van de NPU te combineren met de energiezuinigheid van Intel Core Ultra-processors voor het offloaden van functies als auto-framing, achtergrondvervaging en eye-tracking, krijgen werknemers tot 38% meer batterijlevensduur en kostbare werktijd tijdens een dag vol Zoom-gesprekken.
  • Sneller content creëren. Door AI-processorkracht te verdelen over de CPU, GPU en nu NPU kunnen gebruikers meer dan vijf keer sneller generatieve AI-afbeeldingen maken met Stable Diffusion,iv een text-to-image-model.
  • Veiliger werken in een hybride werkomgeving. Meer ISV’s zullen doorgaan met het bouwen van applicaties voor de AI-pc. Dell werkt bijvoorbeeld samen met Intel en CrowdStrike om beveiligingsfuncties via de NPU naar het apparaat te verplaatsen. Dat biedt een meer uitgebreide detectie van bedreigingen, waardoor klanten snel kwaadaardige sites en beveiligingsproblemen kunnen detecteren, met verminderde latentie in vergelijking met cloudgebaseerde oplossingen.
  • In de flow van het werk blijven. De nieuwe apparaten worden geleverd met Windows 11 en een speciale Copilot-toets om dingen gemakkelijker en sneller gedaan te krijgen – met één druk op de knop.

AI-gedreven, geautomatiseerde diensten

Voortbouwend op jarenlang marktleiderschap op het gebied van proactieve, voorspellende automatisering, deskundig advies en managed services helpen nieuwe Dell Services-mogelijkheden klanten om:

  • De uptime van hun pc te maximaliseren en de productiviteit met nieuwe zelfherstellende mogelijkheden te verbeteren via de ProSupport Suite voor pc’s. Klanten die verbinding maken met de SupportAssist-technologie van Dell kunnen gebruikmaken van telemetrie en AI om pc-problemen op te lossen zonder menselijke tussenkomst. Daardoor kan de IT-afdeling door Dell geschreven scripts activeren om autonoom fouten met een blauw scherm, thermische problemen en meer te corrigeren, over hun hele pc-park heen.
  • De vernieuwing van het pc-bestand op schema en binnen het budget te houden met de nieuwe managed services van Dell. Wanneer klanten nieuwe AI-apparaten nodig hebben, biedt Dell gedetailleerde planning, prognoses en supply chain-beheer om een tijdige, gerichte uitrol van apparaten van meerdere leveranciers mogelijk te maken.
  • GenAI-investeringen te adopteren en maximaliseren met Digital Employee Experience Services voor Gen AI. Deze diensten voorzien werknemers van de tools en technologie die zijn afgestemd op hun diverse rollen.

Het product in de kijker

Het nieuwe Latitude-portfolio van Dell omvat de Latitude 7350 Detachable, ‘s werelds meest collaboratieve commerciële detachable,v die professionals de vrijheid geeft om volledig gedockt aan het bureau of onderweg als tablet of laptop te werken. Hij beschikt over de beste op de gebruiker gerichte 8MP HDR-camera tussen andere afneembare camera’s voor beelden van hoge kwaliteit in uitdagende lichtomstandigheden. Het volledig vernieuwde portfolio omvat updates voor de 5000-, 7000- en 9000-serie, waaronder de Latitude 7350/7450 Ultralights, ‘s werelds lichtste 13,3-inch en 14-inch premium commerciële laptops.

De nieuwe mobiele en vaste Precision-workstations van Dell voldoen aan de performantiebehoeften van veeleisende gebruikers, ontwikkelaars en verder. Als wereldleider op het gebied van workstationsviii biedt Precision de kracht om complexe AI-workloads veilig en kostenefficiënt op de pc uit te voeren. De mobiele workstations onder het Precision-merk zijn voorzien van NVIDIA RTX 500 en 1000 Ada Generation-laptop-GPU’s, die de AI-mogelijkheden en betrouwbaarheid op enterprise-niveau leveren om overal te werken, terwijl de Precision 3280 Compact Form Factor (CFF) een nieuwe ruimtebesparende vormfactor is die werd gebouwd voor lichte AI-ontwikkeling en creatieve toepassingen.

Het meest intelligente headsetportfolio van Dell in zijn klasse omvat vijf nieuwe headsets. De Dell Premier Wireless ANC Headset (WL7024) is voorzien van op AI gebaseerde microfoons met ruisonderdrukking die menselijke spraaksignalen onderscheiden van achtergrondgeluiden van zowel de gebruiker als zijn publiek, en het niveau van ruisonderdrukking aanpassen op basis van de gebruiker zijn omgeving. De geavanceerde slimme sensor voert op intelligente wijze taken uit, zoals dempen/dempen opheffen en pauzeren/afspelen, zolang een van de oorschelpen wordt opgetild, terwijl intuïtieve aanraakbediening de audio-ervaring aanpast.

Versnelling van de circulaire economie

Als leider op het gebied van circulair ontwerp richt Dell zich op de volledige levenscyclus, van het verhogen van het gebruik van gerecycleerde materialen en mineralen in producten tot het eenvoudiger maken om apparaten te repareren en op verantwoorde wijze te recyclen.

  • De nieuwe Latitude-apparaten zijn ‘s werelds eerste commerciële pc’s die gerecycleerd kobalt in hun batterijen gebruiken.
  • De Latitude 7350 Detachable is geïnspireerd op Concept Luna en is ‘s werelds meest onderhoudsvriendelijke commerciële detachable, xi heeft een onderhoudsvriendelijk display, en is gemakkelijker te repareren zodat de bruikbaarheid ervan kan worden verlengd.
  • Naarmate organisaties hun apparaten vernieuwen om de AI-capaciteiten te optimaliseren, helpen de terugwinnings- en recyclageservices van Dell klanten om hun IT-apparatuur op de juiste manier buiten gebruik te stellen om e-waste uit stortplaatsen te houden, waardoor producten en materialen langer in omloop blijven.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This