Check Point kondigt Quantum Force Gateway Series aan: de AI-aangedreven, cloudgebaseerde beveiligingsoplossing

21 februari 2024

Check Point Software Technologies, leverancier van AI-gedreven, cloudgebaseerde cyberbeveiliging, introduceert Check Point Quantum Force series: een innovatieve line-up van tien hoogwaardige firewalls ontworpen om te voldoen aan de strenge beveiligingseisen van enterprise datacenters, netwerk perimeters, campussen en bedrijven van elke omvang. 

De Quantum Force Security Gateways leveren tot 1 Tbps aan AI-aangedreven dreigingspreventie, waarbij een malware-blokkeringsgraad van 99,8% wordt bereikt. Quantum Force wordt aangedreven door het geavanceerde Check Point Infinity Platform, dat cloudgebaseerde beveiligingsinformatie, een geavanceerd geautomatiseerd systeem voor reactie op bedreigingen en meer dan 50 AI-engines integreert. De Quantum Force serie herdefinieert de benchmarks voor firewall prestaties, met een dubbele efficiëntie in dreigingspreventie, een dubbele krachtefficiëntie en compacte 1RU/2RU vormfactoren voor ruimteoptimalisatie, naast een geünificeerd beheer om tegemoet te komen aan de meest rigoureuze beveiligingsscenario’s.

“Dertig jaar geleden creëerde Check Point de firewall. Vandaag hervormen we deze met Quantum Force. Gebaseerd op onze traditie van innovatie, levert deze nieuwe oplossing robuuste bescherming dankzij collaboratieve AI-aangedreven bedreigingspreventie, naadloze integratie van unified security en policy management, zowel in de cloud als on-premise,” zegt Nataly Kremer, Chief Product Officer bij Check Point Software Technologies. “Met Quantum Force kunnen gebruikers met vertrouwen navigeren in de digitale wereld, beschermd tegen de meest geavanceerde malware en bedreigingen voor de distributieketen, terwijl ze kunnen vertrouwen op verbeterde netwerkprestaties, gestroomlijnde activiteiten en geautomatiseerde reactie op bedreigingen en herstel.”

Digitale en cloud transformaties vinden plaats in een ongekend tempo. Nu hybride werken een vast onderdeel is geworden van de meeste bedrijven, is er een groeiende behoefte aan veilige en snelle netwerken om werken op afstand naadloos mogelijk te maken. Tegelijkertijd worden organisaties geconfronteerd met een groot aantal uitdagingen op het vlak van cyberbeveiliging, waardoor ze moeite hebben om hun bedrijfsmiddelen effectief te kunnen beschermen en hun operationele efficiëntie te behouden. Van het navigeren door de complexiteit van technologie en het beheren van talloze leveranciers tot het waarborgen van de veiligheid van steeds meer geëncrypteerd verkeer, bedrijven staan onder constante druk om hun beveiligingspositie te verbeteren en tegelijkertijd hun middelen te optimaliseren.

“Hybride werken en multi-cloud adoptie hebben het aanvalsoppervlak vergroot en de beveiliging van ondernemingen complexer gemaakt. Gezien het tekort aan IT-beveiligingsexperts moeten ondernemingen AI-verbeterde oplossingen overwegen om analyse en automatisering mogelijk te maken en bescherming te bieden tegen het groeiende bedreigingslandschap,” zegt Pete Finalle, Security Research Manager bij IDC. “Check Point’s nieuwe Quantum Force-serie van tien AI-aangedreven en cloudgebaseerde beveiligingsgateways biedt tot 1 Tbps aan dreigingspreventieprestaties, geautomatiseerde blokkering van geavanceerde bedreigingen, terwijl het beheer wordt gecentraliseerd, de operaties worden vereenvoudigd, de reactietijd wordt verkort en de effectiviteit van de beveiliging wordt verbeterd.”

Check Point Quantum Force Firewalls bieden een kosteneffectieve oplossing die de netwerkprestaties verbetert, tegelijkertijd de technologie-infrastructuur vereenvoudigt en de stroom-, infrastructuur- en operationele kosten verlaagt. De mogelijkheden van Check Point Quantum Force omvatten:

  • Beveiligingsprestaties op het hoogste niveau: Quantum Force levert 2X hogere bedreigingspreventieprestaties tot 63,5 Gbps. De compacte 2RU/1RU vormfactor en hoge dichtheid van 1/10/25/40/100 Gbps interfaces dragen bij aan de efficiëntie. Quantum Force heeft een unieke modulaire en flexibele architectuur, ontworpen om naadloos aan te passen aan de veranderende netwerkvereisten van klanten en levert tegelijkertijd 2x meer energie-efficiëntie. Dit verbetert de operationele efficiëntie en verlaagt de infrastructuurkosten. 
  • AI-gestuurde bedreigingspreventie: Met een toonaangevende blokkeringsgraad tegen geavanceerde bedreigingen en aanvallen, gefaciliteerd door AI-gestuurde bedreigingspreventie, biedt Quantum Force een geautomatiseerde reactie op bedreigingen, realtime informatie over bedreigingen vanuit de hele wereld en de kracht van meer dan 50 AI-engines, die zorgen voor een proactieve verdediging tegen evoluerende cyberdreigingen.
  • Geconsolideerd beveiligings- en beleidsbeheer: Datacenters kunnen beveiligingsactiviteiten stroomlijnen met geconsolideerd beveiligings- en beleidsbeheer voor omgevingen op locatie, in de cloud en FWaaS (Firewall-as-a-Service).
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This