Dassault Systèmes richt zich tijdens 3DEXPERIENCEWORLD 2024 vooral op creativiteit, innovatie en samenwerking

12 februari 2024

Dassault Systèmes organiseert ook dit jaar 3DEXPERIENCE World 2024, het jaarlijkse kennisevenement voor de 3DEXPERIENCE Works- en SOLIDWORKS-gemeenschappen. Meer dan 5000 gebruikers, businessmanagers, makers, ondernemers en studenten wonen de 25e verjaardag bij van ‘s werelds belangrijkste evenement voor het ontdekken van de technologieën, trends en strategieën die de toekomst van productontwerp en productie bepalen.

3DEXPERIENCE World 2024 vindt van 11 tot 14 februari 2024 plaats in het Amerikaanse Dallas. Het evenement bestaat uit vier dagen vol panels, break-outsessies, presentaties, leren en netwerken met opinieleiders, experts uit de industrie en klanten. Centraal staan de meest populaire en belangrijke onderwerpen die vandaag de dag op het gebied van design en productie spelen. Dat zijn onder andere kunstmatige intelligentie, digitale transformatie, collaboratieve innovatie en virtuele tweelingen. 

De 3DEXPERIENCE World van dit jaar besteedt bijzondere aandacht aan innovaties die de mondiale trend richting duurzaamheid mede vormgeven. Bezoekers leren hoe 3DEXPERIENCE Works kan helpen bij het bedenken en herontwerpen van producten, processen en bedrijfsmodellen die de wereld waarin we leven verbeteren.

Hoogtepunten van 3DEXPERIENCE World 2024 zijn onder meer:

  • Keynotesprekers Lonnie Johnson (uitvinder, ruimtevaartingenieur en ondernemer), Aneesa Muthana (CEO en eigenaar van Pioneer Service en expert in productiebewerkingsomgevingen) en Paddy Lowe (oprichter en CEO van het fossielvrije synthetische-brandstofbedrijf Zero, en voormalig Formule 1-ingenieur en -manager).
  • Visionaire inzichten in de impact van mondiale trends van Bernard Charlès (voorzitter Dassault Systèmes) en Pascal Daloz (CEO Dassault Systèmes), en SOLIDWORKS- en 3DEXPERIENCE Works-updates van Manish Kumar (CEO SOLIDWORKS, Dassault Systèmes) en Gian Paolo Bassi (Senior Vice President 3DEXPERIENCE Works, Dassault Systèmes).
  • Klanten die aan het woord komen, zijn onder andere Arthur Bus, B&S, Endiatx, eSki, Flowerserve Corp, GlüxKind, Neurolutions, Light a Sky, Nagano Automation, Proteus Motion, Qargos, Tessy, Tigoona en Viscon.
  • Aandacht voor de jaarlijkse lijst met de tien belangrijkste door gebruikers gevraagde SOLIDWORKS-functies en verbeteringen.
  • Break-outsessies gewijd aan ontwerp, simulatie, productie, databeheer en gemeenschap.
  • 295 workshops en technische trainingen.
  • Gratis certificeringsmogelijkheden om vaardigheden te versterken en aan te scherpen.
  • Een wedstrijd voor start-ups rond het thema ‘AI and Hardware Innovation’ in de vorm van de ‘AI and Hardware Showcase’.
  • De 3DEXPERIENCE Playground met robotica en CNC-machines die de toekomst van de productie op de werkvloer bepalen.
  • Een fascinerende en meeslepende op virtual reality gebaseerde stadservaring in de ‘EDU Zone’, naast modelraceauto’s, raketten en vliegtuigen die door universiteitsteams zijn ontworpen met SOLIDWORKS.

“Al 25 jaar lang bieden onze ‘World’-evenementen mogelijkheden om de prestaties van deelnemers te laten zien en de betrokkenheid van de community te vergroten, terwijl we ons voorstellen wat we allemaal in de toekomst samen kunnen bereiken”, zegt Gian Paolo Bassi, Senior Vice President 3DEXPERIENCE Works, Dassault Systèmes. “3DEXPERIENCE World 2024 bouwt voort op dit verhaal van innovatie, thought leadership, klantensucces, producten en ervaringen. Meer dan ooit zijn we verbonden in een wereld waar het virtuele het mogelijk maakt om de grenzen van de verbeelding te verleggen. We blijven deze wereldwijde community steunen en stimuleren om steeds weer nieuwe kansen en mogelijkheden te bedenken en te ontwikkelen, op basis van ons 3DEXPERIENCE-platform.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This