Check Point Software introduceert Quantum Spark 1900 & 2000: geavanceerde cyberbeveiliging voor KMO’s

9 februari 2024

Check Point Software Technologies, leverancier van AI-gedreven, cloudgebaseerde cyberbeveiliging, introduceert vandaag Check Point Quantum Spark 1900 en 2000, de nieuwste modellen van zijn next-generation firewall series voor KMO’s. Deze geavanceerde beveiligingsgateways zijn speciaal ontworpen om KMO’s te beschermen tegen cyberbedreigingen die zich steeds verder ontwikkelen. De nieuwe Quantum Spark-beveiligingsgateways bieden krachtige netwerkbeveiliging op schaal met zero-touch provisioning, geavanceerd cloudbeheer en mogelijkheden voor geautomatiseerd bedreigingsbeheer, waardoor ze ideaal zijn voor kleine en middelgrote bedrijven. 

In het huidige digitale tijdperk worden kleine en middelgrote bedrijven steeds vaker geconfronteerd met cyberbeveiligingsdreigingen. Ondanks hun belangrijke bijdrage aan de wereldeconomie worstelen deze bedrijven vaak met beperkte IT-mogelijkheden en -budgetten, waardoor ze worden blootgesteld aan geavanceerde cyberaanvallen zoals malware, phishing en ransomware. Hoewel ze zich bewust zijn van deze escalerende risico’s en meer geld uittrekken voor beveiliging, blijven veel KMO’s onvoldoende beschermd en maakt slechts een fractie van deze organisaties tijd voor verbeterde beveiligingsmaatregelen en training. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, wenden steeds meer KMO’s zich tot Managed Service Providers (MSP’s) voor uitgebreide, op maat gemaakte cyberbeveiligingsoplossingen. Tegen 2025 zullen MSP’s naar verwachting 40% van de uitgaven voor cyberbeveiliging van KMO’s vertegenwoordigen, wat hun cruciale rol in het beveiligen van deze bedrijven benadrukt.

De toenemende afhankelijkheid van MSP’s als primaire marktkanalen is een reactie op de groeiende noodzaak voor end-to-end beheer van ingewikkelde softwarestacks en de vooruitgang van digitale initiatieven. De Quantum Spark next-generation firewalls zijn speciaal ontworpen om data en systemen te beschermen tegen cyberaanvallen, waardoor veilige en efficiënte toegang wordt gegarandeerd. Deze gateways beloven niet alleen een veilige uitbreiding van het aantal gebruikers, transactievolumes en gegevens, maar helpen ook bij het verlagen van de kosten door het ondersteunen van externe medewerkers, het aanmoedigen van cloud adoptie en het mogelijk maken van digitale transformatie.

“Bij Check Point beseffen we dat KMO’s vaak niet de middelen of mankracht hebben om continu bezig te zijn met beveiligingssystemen en monitoring. Via het Spark gamma kunnen bedrijven van één tot 1000 werknemers worden ondersteund. Ze bieden kleine en middelgrote bedrijven een krachtige combinatie van AI-gebaseerde preventie, eenvoudig beheer en schaalbaarheid, wat vooral belangrijk is omdat veel KMO’s worstelen met beperkte cyberbeveiligingsmiddelen en expertise. De introductie van deze nieuwe producten is erop gericht om KMO’s in staat te stellen hun activiteiten effectief en met vertrouwen te beschermen, ondanks de complexiteit van het huidige dreigingslandschap”, verduidelijkt Lieven Van Rentergem, security engineer expert bij Check Point Software. 

Belangrijkste kenmerken van Quantum Spark 1900 en 2000: 

  • Versnelde dreigingspreventie: AI/ML aangedreven beveiligingsgateways voor een verhoogde verdediging tegen cyberbedreigingen, waardoor de preventie van bedreigingen aanzienlijk wordt verhoogd en een indrukwekkende 99,8% van alle phishing-, malware-, DNS- en IoT-aanvallen (Internet of Things) wordt geblokkeerd. 
  • Geïntegreerde cloudbeveiligingsservices & netwerkconnectiviteit: innovatieve beveiligingssoftware met eersteklas betrouwbaarheid, naadloze gebruikerservaring en uitgebreide mogelijkheden zoals IoT-beveiliging, SD-WAN en meer. 
  • Geconsolideerd cloudbeheer voor MSP’s: Geavanceerde cloudbeheermogelijkheden voor MSP’s, nu met een operationeel netwerkoverzicht dat gestroomlijnde automatisering van bedreigingsbeheer voor klanten mogelijk maakt. Check Point’s geconsolideerde beveiligingsactiviteiten hebben het beheer voor MSP’s die KMO’s bedienen verder gestroomlijnd, met een gecentraliseerde hub voor klantenservices, licenties en proactieve beveiligingsmonitoring die toegankelijk is via een uniform dashboard.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This