Datashift haalt private-equitypartner Finco aan boord om versnelling hoger te schakelen

6 februari 2024

Datashift, de Mechelse specialist in end-to-end dataconsultancy met oplossingen in onder meer Business Intelligence, Data Governance, AI en Intelligent Automation, haalt private-equitypartner Finco aan boord. Met Finco als sparringpartner wil Datashift doorgroeien naar het volgende niveau, zowel op businessvlak als qua team, om zo dé onbetwiste marktleider te worden, ook over de landsgrenzen.

Sinds de oprichting in 2015 is het hard gegaan voor Datashift: jaarlijks liet het bedrijf een omzetgroei van meer dan 50% optekenen, en de twee founders van weleer zijn vandaag uitgegroeid tot een team van meer dan honderd Datashifters. Ook op businessvlak ging het vooruit: een succesvol partnerschap met Collibra, de opening van nieuwe kantoren in Leuven en Gent, en de lancering van een gespecialiseerde AI-tak. Daarnaast werden recent verschillende topprofielen aangeworven, zoals Stefaan Decramer (ex-Boston Consulting Group) en Pieter Schelfhout (ex-CTO van Cake). Op dat elan wil Datashift de komende jaren doorgaan, om ook in het licht van de AI-revolutie dé datapartner bij uitstek te worden voor bedrijven uit alle mogelijke industrieën en sectoren.

Het Datashift-team telt ondertussen meer dan 100 FTE's.
Het Datashift-team telt ondertussen meer dan 100 FTE’s.

Een strategische sparringpartner

“Om ons te ondersteunen in onze groeiambities, maar ook met het oog op de ontwikkeling van een totaalaanbod, zijn we met behulp van M&A-adviesverlener Merodis op zoek gegaan naar een sterke strategische partner: iemand die onze eigenheid als een sterkte ziet en ons kan helpen om deze te bewaren, maar die ons ook scherp houdt en in vraag durft stellen. Ik ben blij te kunnen melden dat we die met Finco gevonden hebben”, zegt Nico Huybrechts, medeoprichter en CEO van Datashift. “Met hen als sparringpartner, bovenop het huidige operationele team dat volledig aan boord blijft, zijn we nog beter gewapend om de komende jaren onze steile groeicurve door te trekken.”

Nico Huybrechts, CEO van Datashift
Nico Huybrechts

“Vanaf de eerste gesprekken waren we onder de indruk van de pragmatische visie en de enorme knowhow van het Datashift-team”, zegt Martijn Willaert, Managing Partner van Finco Private Equity. “Datashift is voor ons dan ook de ideale partner om in te spelen op het exponentieel groeiend belang van data en artificiële intelligentie voor ondernemingen.”

Echte impact, over de hele lijn

In dat groeitraject behoren ook overnames en buitenlandse expansie tot de mogelijkheden, al is er op dat vlak momenteel niets concreets. De belangrijkste prioriteit nu is om, naast het aanwerven van nieuwe mensen, het reeds aanwezige talent verder te laten excelleren in een boeiende en snel evoluerende omgeving – al van meet af aan een van de stokpaardjes van CEO en medeoprichter Nico Huybrechts.

“Het motto van Datashift is Achieve.Impact.Together. We willen échte impact creëren, door strategie realiteit te maken en businessproblemen van begin tot eind op te lossen met data: vanop C-level tot op de werkvloer. Daarvoor gaan we, na de AI-tak, ook nog een aparte strategische tak oprichten, en ook sterker inzetten op data governance en data ethics, om met name wat betreft het gebruik van AI het kaf van het koren te scheiden en klanten te helpen de juiste keuzes te maken. Dat kan enkel met de juiste, gemotiveerde mensen: zonder hen is er geen bedrijf, en kunnen we onze klanten niet de innovatie en hoge kwaliteit bieden die we voor ogen hebben”, aldus Huybrechts.

Daarbij wil Datashift de komende jaren, naast diensten en projecten, ook evolueren naar meer kant-en-klare oplossingen, bijvoorbeeld rond ESG, dynamische prijszetting en andere specifieke toepassingen.

Tien jaar Datashift = Data Boutique

Leuke uitsmijter: volgend jaar bestaat Datashift tien jaar. Om dat te vieren, komt er een eigen Datashift-festival: DataBoutique. “Meer nieuws daarover volgt!”, besluit Nico Huybrechts.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This