2024 Trends Report van Insight voorspelt welke maatschappelijke verschuivingen de IT-sector zullen transformeren 

29 januari 2024

Insight Enterprises onderzoekt in zijn Trends Report 2024 de belangrijkste trends waarmee bedrijven kunnen profiteren van nieuwe technologieën.

In zijn verslag overloopt Insight de steeds snellere technologische veranderingen van het afgelopen jaar: van de opkomst van de ‘fygitale’ consument, het IoT en AI, tot hoe bedrijven een evenwicht proberen te vinden tussen duurzaam werken en het groeiende aantal medewerkers die hun taken op afstand verrichten. Op basis van de jarenlange ervaring van zijn specialisten in meerdere sectoren en actuele marktinformatie heeft Insight een verslag opgesteld dat stilstaat bij de vijf onderstaande trends:

  • Twee werelden die botsen: de digitale beleving in een menselijk jasje – De beleving van klanten en medewerkers opnieuw vormgeven dankzij technologie zal prioritair zijn voor bedrijven in hun zoektocht naar innoverende manieren om de kloof tussen de digitale en fysieke wereld te overbruggen. 
  • Allemaal AI wat de klok slaat: generatieve AI helpt bedrijven diepgaande inzichten te halen uit gegevens – Bedrijven maken steeds meer gebruik van generatieve AI om waardevolle inzichten uit hun gegevens te halen, de productiviteit te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren. Maar ze moeten wel goed nadenken over onder meer regelgeving, goed bestuur, gegevens, toegang en beveiliging. Daarvoor moeten ze ethische normen en regels opstellen, een gepast beleid uitstippelen, robuuste beveiligingsmaatregelen nemen en de vertrouwelijkheid van gegevens waarborgen. 
  • Vergroenen: duurzaam werken in de wereld van IT en technologie – Bedrijven moeten rekening houden met een reeks factoren als ze maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Denk maar aan hun energieverbruik, de duurzaamheid van hun toeleveringsketen en de levenscycli van hun producten.
  • Slimme connectiviteit: de opkomst van het IoT verandert de wereld – Er zijn almaar meer apparaten die ervoor zorgen dat AI en het IoT steeds meer met elkaar verstrengeld geraken. Slimme edge-infrastructuur zal doorslaggevend zijn om gegevens aan de rand van het netwerk te verzamelen en om te zetten in kennis. Maar dat kan niet zonder een alomvattende aanpak op het gebied van cyberbeveiliging.
  • Een nieuw elan op de werkplek: medewerkers verlangen meer naar werken op afstand – Nu generatieverschuivingen, de globalisering en het groeiende aantal werknemers op afstand de werkplek veranderen, kan IT een sleutelrol spelen in de decentralisatie, flexibiliteit en samenwerking van bedrijven.

“Onze klanten steunen steeds meer op technologie. Sterker nog, technologie is nu de ruggengraat van bijna alle bedrijven en hun zakelijke aanpak”, beaamt Phil Hawkshaw, CTO EMEA en directeur Technologie bij Insight. “Nu het tempo van de technologische innovatie gestaag toeneemt en de markt voortdurend verandert, zien we dat maatschappelijke verschuivingen het gebruik van opkomende technologieën stimuleren. De gevolgen daarvan laten zich op alle bedrijfsniveaus voelen. Als toonaangevende integrator van IT-oplossingen staat Insight klanten met raad en daad bij in dit complexe traject. Ons trendverslag biedt grote én kleine bedrijven een duidelijk overzicht van hoe ze de nieuwste technologieën kunnen benutten om hun strategische doelen te halen. Of ze nu willen nagaan waar ze veranderingen moeten doorvoeren of hoe ze die technologieën en manieren van werken kunnen inzetten, in ons verslag krijgen ze waardevolle inzichten in de toekomst, zodat ze kunnen floreren in het snel veranderende digitale landschap.”

Volgens de experts die aan het verslag hebben meegewerkt, zullen de digitale transformatie en de race om bedrijfsgegevens optimaal te benutten alleen maar aan snelheid winnen. De experts van Insight dringen er dan ook op aan dat bedrijven zich sneller aanpassen en flexibeler handelen. Hoe? Door gebruik te maken van de schat aan ervaring die systeemintegrators, serviceproviders en consultants hun kunnen bieden.

Lees het volledige 2024 Trends Report van Insight hier.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This