Nieuw strategisch partnership tussen Simac PHI DATA en BlooLoc: bundelen van de krachten voor geoptimaliseerde warehouse-efficiëntie

16 januari 2024

Smart Edge specialist Simac PHI DATA gaat nauw samenwerken met zijn Belgische sectorgenoot BlooLoc. Dankzij de gebundelde expertise van Simac PHI DATA en BlooLoc worden magazijnen efficiënter beheerd. 

“De logistiek is van nature heel efficiënt ingericht,” zegt Kurt Nauwelaerts, verantwoordelijk voor de Integrated Solutions afdeling van Simac PHI DATA. “Maar met de steeds grotere volumes en het tekort aan werkkrachten, duiken nieuwe uitdagingen op. De yooBeeEYE-oplossing van BlooLoc geeft logistieke verantwoordelijken een heel visueel overzicht van wat zich waar bevindt in een magazijn.”

yooBeeEYE van BlooLoc is een goede aanvulling op de logistieke oplossingen die Simac PHI DATA nu al heeft rond voorraadbeheer en warehousing. yooBeeEYE is een warehousing platform gebaseerd op Artificiële Intelligentie. Door optische sensoren te plaatsen op vorkheftrucks weet de magazijnbeheerder altijd waar een pallet zich bevindt, zonder nog te moeten scannen. Iedereen die in de logistiek werkt, heeft met scha en schande ondervonden wat het kost indien een pallet niet gevonden kan worden, of verkeerd verstuurd wordt. “Logistiek wordt steeds complexer,” zegt Kurt Nauwelaerts. “Vroeger werden pallets tot vier hoog gestockeerd, nu is het niet uitzonderlijk dat ze 7 of 8 hoog staan. Zelfs met de meest geavanceerde scanningoplossingen kan dat tot een grotere foutenmarge leiden. Hoe meer pallets er zijn, hoe groter de kans op fouten bij de registratie van de goederen. BlooLoc biedt daar een oplossing voor. De optische sensoren bezorgen de magazijnbeheerder een dashboard waarop hij live alle bewegingen kan zien, van zowel de heftrucks als de pallets. 

Simac PHI DATA gaat niet alleen de yooBeeEYE oplossing van BlooLoc aanbieden , het bedrijf biedt er ook een hele dienstverlening rond, van advies bij het opzetten van de oplossing en het eigenlijke implementeren ervan, tot het bouwen van integraties met de warehouse management systemen die bij een bedrijf in gebruik zijn. Als er nog geen WMS aanwezig is, dan kan de eigen oplossing IDstock® van Simac PHI DATA aangeboden worden. Bovendien is yooBeeEYE een platform waarop nieuwe functionaliteit gebouwd kan worden om zo een nog omvangrijker geheel te bouwen.

“Er zijn vele raakvlakken tussen Simac PHI DATA en BlooLoc, zegt Kurt Nauwelaerts. “Logistiek en warehousing zijn voor ons beiden een belangrijk domein, met name ook alles wat te maken heeft met Real-Time Locating Systemen (RTLS). Dat we als Belgische bedrijven in dezelfde geografische markten actief zijn, maakt het samenwerken makkelijk, net als het feit dat we inzetten op vernieuwende technologieën als Artificiële Intelligentie.”

Simac PHI DATA implementeert yooBeeEYE nu al bij één van zijn klanten en zal de oplossing in 2024 in de hele Benelux promoten.

“Er is een perfecte fit tussen BlooLoc en Simac PHI DATA,” zegt Ivo Vandeweerd, CEO bij BlooLoc, “zowel op het vlak van onze complementaire producten als op het vlak van een klantgerichte benadering van de markt. Het is voor ons een grote toegevoegde waarde dat Simac PHI DATA yooBeeEYE aan zijn klantenbestand kan aanbieden en dat we samen nieuwe klanten kunnen benaderen.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This