Cegeka sleept groot ICT-contract in de wacht bij VDAB

16 januari 2024

Cegeka heeft een belangrijk contract binnengehaald bij de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Het contract heeft een jaarlijkse waarde van 8,5 miljoen euro en een maximale duurtijd van zeven jaar. Cegeka zal instaan voor het beheer en de ondersteuning van de applicatie-infrastructuur, storage en back-up, datacenter netwerk en de ‘end-to-end’ ICT-dienstverlening van de VDAB. Dit contract is het resultaat van een openbare aanbestedingsprocedure.

De opdracht omvat het bieden van de technische, proces- en architecturale ondersteuning om dagelijks voor alle VDAB-medewerkers en externe klanten een up-to-date, performante en betrouwbare applicatie-infrastructuur aan te bieden en het operationeel houden van de VDAB-applicaties. Het gaat in hoofdzaak over het beheer en de ondersteuning, in hybride en multisite-omgevingen, van de VDAB applicatie-infrastructuur, storage en back-up, datacenter netwerk, en het mogelijk maken om een ‘end-to-end’ ICT-dienstverlening te bekomen over de verschillende ICT-diensten.

Cegeka en VDAB zijn geen vreemden voor elkaar. Cegeka heeft reeds een mooie samenwerking met VDAB op het vlak van softwareontwikkeling. Met dit nieuw contract versterkt Cegeka zijn positie als strategische partner van de VDAB en als leverancier van innovatieve IT-oplossingen voor de Vlaamse Overheid.

“Wij zijn erg trots dat we dit contract hebben gewonnen. Het is een erkenning van onze expertise en ervaring. Wij kijken ernaar uit om onze samenwerking met VDAB verder uit te bouwen en hen te ondersteunen met onze end-to-end IT-dienstverlening,” zegt Bart Watteeuw, Global VP Infrastructure van Cegeka.

“Cegeka heeft de gunning gewonnen door een kwalitatief en competitief aanbod. Wij hebben veel vertrouwen in hun capaciteit om onze applicatie-infrastructuur en dienstverlening te optimaliseren en te innoveren. Wij zijn blij dat we kunnen rekenen op een betrouwbare en flexibele partner als Cegeka,” zegt Jan Dobbenie, CIO-CDO bij VDAB.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This