HMS Networks neemt Red Lion Controls over

10 januari 2024

HMS Networks, leverancier van industriële informatie- en communicatietechnologie, neemt de Amerikaanse leverancier van industriële automatiseringsoplossingen Red Lion Controls over.

Red Lion is een gerenommeerde Amerikaanse leverancier van industriële automatiseringsoplossingen met een innovatieve productportfolio met topmerken. De overname zal de aanwezigheid van HMS in Noord-Amerika aanzienlijk versterken en cross-selling van zowel HMS als Red Lion producten via hun respectieve marktkanalen mogelijk maken. De combinatie van HMS en Red Lion had een jaaromzet van meer dan SEK 4,4 miljard in de periode van twaalf maanden die eindigde op 30 september 2023, met een aangepaste EBIT marge van ongeveer 24 procent. De overname zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen en sluitingsvoorwaarden.

De Access-producten van Red Lion passen goed bij de Anybus- en Ewon-productlijnen van HMS, terwijl de Connect-producten van Red Lion een toevoeging vormen waar HMS al een aantal jaren naar op zoek is: een sterk Ethernet Switch aanbod met een sterke marktpositie. Tot slot biedt het Visualize-aanbod van Red Lion nieuwe mogelijkheden voor HMS om het Data Visualization aanbod te verkennen dat steeds interessanter wordt door de centrale rol die het speelt in de industriële automatiseringsomgeving en de mogelijkheid om extra waarde te bieden bovenop het connectiviteits- en netwerkaanbod van HMS.

“We kijken ernaar uit om samen te werken en de synergieën tussen de bedrijven te realiseren, maar ook om, zodra de transactie is afgerond, elkaar in staat te stellen de volgende stappen te zetten op onze gezamenlijke toekomstige reis”, aldus Staffan Dahlström, CEO van HMS.


 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This