Energieleverancier NextEnergy breidt dienstverlening uit met slim laden elektrische auto’s met behulp van Quatronic en OutSystems

9 januari 2024

Energieleverancier NextEnergy breidt haar dienstverlening uit met het slim laden van elektrische auto’s. Deze nieuwe functionaliteit is sinds 22 augustus beschikbaar in de mobiele bedrijfsapplicatie en stelt de consument in staat eenvoudig gebruik te maken van slimme energie voor het laden van elektrische auto’s. NextEnergy heeft voor deze toevoeging samengewerkt met Quatronic, dat vorig jaar het Energie Management Systeem (EMS) heeft ontwikkeld in het high-performance low-code ontwikkelplatform van OutSystems.

Hiermee behoort de energieleverancier tot een van de weinige spelers die dit aanbiedt. Iedereen die een dynamisch contract heeft bij NextEnergy kan met deze nieuwe functionaliteit aangeven wanneer de auto volgeladen moet zijn. Binnen het opgegeven tijdsbestek laadt de auto alleen op de gunstigste momenten. De consument bespaart hierdoor op energiekosten en ook wordt het elektriciteitsnet ontzien tijdens de avondpiek.

Het EMS is dankzij het schaalbare en flexibele ontwikkelplatform volledig voorbereid op de energietransitie, en is in staat om snel mee te bewegen met de dynamiek van de markt. De behoefte om ook slimme energie te gebruiken voor het laden van auto’s leefde zowel onder de klanten van NextEnergy als bij de netbeheerders. Deze laatste categorie is ook gebaat bij de nieuwe dienstverlening. Op deze manier kan er namelijk meer stroom worden afgenomen bij een overschot en minder bij een tekort, waardoor het stroomnet wordt ontlast.

Sinds de lancering van de NextEnergy applicatie medio 2022 hebben al meer dan 50.000 huishoudens zich aangemeld en deze groei houdt aan. In tegenstelling tot grote energiebedrijven koopt NextEnergy groene energie op de internationale handelsmarkt en rekent deze beursprijzen een-op-een door aan de consument. Hierdoor betalen huishoudens altijd de actuele energieprijs. Via de mobiele applicatie hebben aangesloten huishoudens inzicht in de actuele energieprijzen en wat hun eigen verbruik bedraagt. De app geeft ook prijsalerts op momenten dat de energie goedkoop is, zodat zij het beste uit de service kunnen halen. Ook zijn facturen via de app makkelijk in te zien.

Frank Grooten, partner bij Quatronic: “We zijn blij om een belangrijke rol te hebben gespeeld in de uitbreiding van NextEnergy’s diensten naar het slim laden van elektrische auto’s. Door middel van het krachtige OutSystems-ontwikkelplatform, hebben we gezamenlijk een flexibele oplossing gecreëerd die de energietransitie omarmt en een stap gezet richting een duurzamere toekomst. Deze samenwerking is een bewijs van de impact die technologie kan hebben op de manier waarop we energie benaderen.”

Gijs Wubbe, oprichter NextEnergy: “Dankzij onze samenwerking met Quatronic en OutSystems hebben we een toekomstbestendige en dynamische applicatie kunnen ontwikkelen. De uitbreiding van ons dienstenaanbod naar slim laden voor elektrische auto’s is een mooie volgende stap. We streven ernaar om innovatieve oplossingen te bieden die onze klanten helpen bij het efficiënt en duurzaam gebruiken van energie. Met de toevoeging van slim laden kunnen onze klanten niet alleen besparen op energiekosten, maar ook bijdragen aan een verlichting van de belasting op het elektriciteitsnet. Deze stap benadrukt ons voortdurend streven om groene energie en technologie samen te brengen voor een betere energietoekomst.”

“Vorig jaar heeft onze partner Quatronic binnen een half jaar een vooruitstrevend Energie Management Systeem (EMS) voor NextEnergy ontwikkeld met behulp van ​ het OutSystems platform,” vertelt Henk Nijkerk, Partner Alliances Manager bij OutSystems. “Dit onderstreept de kennis en ervaring van Quatronic om snel complexe oplossingen te realiseren. Ons schaalbare en flexibele ontwikkelplatform heeft NextEnergy in staat gesteld om snel in te spelen op de veranderingen in de energiemarkt. De uitbreiding van NextEnergy’s diensten naar slim laden van elektrische auto’s vormt een prachtige volgende stap, niet alleen voor NextEnergy maar ook voor de energietransitie. Wij zijn trots dat OutSystems het kloppende hart van de IT-architectuur vormt en de basis voor NextEnergy om te blijven ontwikkelen en in te spelen op vragen uit de markt.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This