Nieuw Europees datacenterbedrijf van start – Nexspace

28 december 2023

InfraRed Capital Partners heeft onder de naam Nexspace een nieuw Europees datacenterbedrijf gelanceerd. Dit bedrijf, dat is opgezet met de hulp van niet nader gespecificeerde lokale partners, focust zich op regionale steden en gemeenschappen in Duitsland, Oostenrijk, en Zwitserland, ook bekend als de DACH-regio.

Het eerste datacenter van Nexspace werd eind vorige maand geopend in Heidelberg. Deze faciliteit heeft een capaciteit van 2 megawatt. Nexspace legt de nadruk op de ontwikkeling van zogenaamde greenfield-projecten, wat inhoudt dat ze vanaf de basis nieuwe, energie-efficiënte datacenters ontwerpen en bouwen. Deze projecten richten zich voornamelijk op IT-outsourcing voor regionale bedrijven.

De lancering van Nexspace door InfraRed Capital Partners dient als een strategische zet om een significante rol te spelen in de groeiende Europese datacentermarkt. Dit is vooral gericht op de regionale markt voor kleine tot middelgrote bedrijven en zogenaamde edge-faciliteiten, waarbij het bedrijf zich specifiek richt op de Mittelstand, de economische backbone van landen als Duitsland en Oostenrijk.

Het eerste Nexspace-datacenter, gelegen in het Heidelberg Innovation Park (HIP), is een drie verdiepingen tellend gebouw dat plaats biedt aan 252 racks, verdeeld over een oppervlakte van 4000 vierkante meter. Er is potentie voor uitbreiding naar 8000 vierkante meter. De bouw van deze faciliteit startte in november 2022.

Er is nog geen informatie vrijgegeven over eventuele toekomstige datacenters van Nexspace. Het bedrijf wordt geleid door CEO Holger Sievers, die voorheen functies bekleedde bij IBM en IT-serviceproviders Arvato en Info AG.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This