IBM neemt Super Integration Platform as a Service business over van Software AG voor 2,13 miljard euro

19 december 2023

Vandaag heeft Software AG aangekondigd dat het webMethods en StreamSets, zijn Super Integration-Platform-as-a-Service (iPaaS) business, verkoopt aan IBM voor €2.13 miljard, onder voorbehoud van gebruikelijke sluitingsaanpassingen. Super iPaaS is een op AI gebaseerd integratieplatform dat API’s, applicaties, data, B2B en evenementenintegratiemogelijkheden combineert.

In oktober 2023 gelanceerd, is Super iPaaS een op AI gebaseerd integratieplatform. Het combineert API’s, applicaties, data, B2B en evenementenintegratiemogelijkheden, waardoor innovatie wordt gestimuleerd en wendbaarheid, productiviteit en governance binnen de moderne hybride onderneming worden bevorderd.

Software AG had in 2023 het dataops-platform StreamSets verworven voor €524 miljoen. Na een biedingsoorlog verwierf het Amerikaanse private equity bedrijf Silver Lake een meerderheidsbelang in het Duitse Software AG voor €2.4 miljard.

Sanjay Brahmawar, CEO van Software AG, zei: “Deze transactie is een belangrijke validatie van onze strategie en een erkenning van de producten die centraal staan in onze Super iPaaS-visie. Gezien de wereldwijde schaal en focus van IBM op hybride cloud en AI, hebben onze mensen een fantastische kans om de Super iPaaS-propositie met hen te ontwikkelen. De briljante mensen die bij het bedrijf blijven, zullen blijven innoveren ten behoeve van onze klanten, medewerkers en al onze andere stakeholders.”

De overname zet de focus, investeringen en leiderschap van IBM voort op het gebied van hybride cloud en AI.

Dinesh Nirmal, Senior Vice President, Products, IBM Software, merkte op: “Naarmate ondernemingen hun digitale transformaties blijven versnellen, zijn oplossingen voor applicatie- en data-integratie kritieke elementen voor applicatiemodernisering en effectieve implementatie van AI in de hele onderneming. In combinatie met IBM’s Watsonx AI en dataplatform, evenals zijn producten voor applicatiemodernisering, datafabric en IT-automatisering, zullen StreamSets en webMethods klanten helpen het volledige potentieel van hun applicaties en data te ontsluiten. Dit bevordert innovatie en bereidt bedrijven voor op AI, ongeacht waar applicaties of data zich bevinden.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This