Xalient betreedt Benelux-markt met overname identity-specialist Grabowsky

15 december 2023

Xalient, een specialist op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer (IAM), beveiliging en netwerktransformatie, heeft de overname van het Nederlandse Grabowsky aangekondigd. Deze firma is een aanbieder van managed services op het gebied van digitale identiteit, met een flinke Antal klanten in de Benelux. Deze overname volgt op de acquisitie van Integral Partners in de VS, waarmee Xalient zijn positie als leverancier van IAM-diensten en -oplossingen wereldwijd flink heeft versterkt.

Met zijn positie in de Belgische, Nederlandse en Luxemburgse markten en een klanten in zowel de publieke als de private sector, brengt Grabowsky uitgebreide identiteitsmogelijkheden met zich mee. Deze omvatten identiteitsbeheer en -administratie (IGA), beheer van bevoorrechte toegang (PAM) en beheer van klantidentiteitstoegang (CIAM). Xalient versterkt hiermee naar eigen zeggen zijn positie om klanten een reeks van IAM-service te bieden, die bovendien wereldwijd beschikbaar zijn. Xalient telt nu meer dan 300 werknemers wereldwijd.

Sherry Vaswani, CEO en oprichter van Xalient, benadrukt het strategische belang van de deal. “We zijn verheugd om Grabowsky in de Xalient-familie te verwelkomen. Grabowsky heeft een uitstekende reputatie in de industrie, zowel bij partners als klanten. Belangrijk is dat Grabowsky onze bedrijfsethos weerspiegelt om klantgerichte oplossingen te bieden, ontworpen en geleverd door vertrouwde experts.”

Steven Daniëls, algemeen directeur van Grabowsky, voegt toe: “Als specialist in IAM-technologieën en -diensten gedurende de afgelopen 38 jaar, is het duidelijk dat het IAM-domein zoals we dat vandaag kennen te geïsoleerd is voor het IT-landschap van morgen. Identiteit is een cruciale pijler binnen de cyberbeveiligings- en netwerkdomeinen, waardoor het beheer ervan complex en obscuur is. Dit onderstreept de noodzaak van een zero trust-benadering om toegang voor alle identiteiten te reguleren. Daarom zijn we verheugd om ons aan te sluiten bij de Xalient Group. Onze gedeelde waarden en ambities, gecombineerd met de complementaire aard van onze diensten, maakten Xalient de voor de hand liggende keuze om ons op een wereldwijde voet te helpen evolueren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This