Eric Boonstra aangesteld als CEO van KEVLINX om groei van Europese datacenters te stimuleren

7 december 2023

KEVLINX, een nieuwe pan-Europese datacenteroperator, heeft Eric Boonstra, een veteraan in de sector, benoemd tot CEO. Dit volgt op een recente investering van Macquarie Capital, samen met PMV en het EPICo² fonds. Momenteel bouwt het bedrijf in Brussel, aan een datacenter van 32 MW dat zich met name richt op AI-toepassingen. Het ontwerp van deze faciliteit is geschikt voor zowel retail, wholesale als hyperscale klanten.

Eric Boonstra

Eric Boonstra merkt in een bericht op LinkedIn op: “Er is momenteel een enorme kans voor een goed gefinancierd en ervaren team om in Europa snel een geavanceerd platform uit te bouwen. KEVLINX beschikt over alle benodigde elementen. Ons team richt zich op maximale efficiëntie, connectiviteit, energiedichtheid en duurzaamheid. Ik kijk ernaar uit om met cloud- en AI-spelers van alle groottes, carriers, CDNs en ondernemingen in gesprek te gaan, om ervoor te zorgen dat we precies kunnen leveren wat ze nodig hebben.”

Giovanni Della Pesca, Managing Director bij Macquarie Capital, voegt hieraan toe: “Eric brengt aanzienlijke ervaring en kennis van de Europese datacentersector met zich mee. We zijn zeer verheugd om hem bij KEVLINX te zien en kijken ernaar uit om met Eric en het KEVLINX-team samen te werken terwijl zij hun positie in een snelgroeiende markt verder uitbouwen.”

Voor zijn rol bij KEVLINX was Boonstra vijf jaar lang verantwoordelijk voor de EMEA-activiteiten van Iron Mountain Data Centers, na hun overname van EvoSwitch. Bij EvoSwitch werkte hij een decennium lang als CEO aan het opbouwen van de onderneming. Voordat hij bij EvoSwitch kwam, bekleedde Eric senior managementposities bij Siemens, ABN Amro en Staples. Hij is ook lid van diverse branche-, overheids- en beleidsraden, waaronder de Dutch Data Center Association.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This