Dell Technologies verbetert storagesystemen om AI- en Generative AI-initiatieven te versnellen

7 december 2023

Dell Technologies ondersteunt de AI- en GenAI (Generative Ai)-initiatieven van zijn klanten met betere storagesystemen voor bedrijfsdata en certificatie voor de NVIDIA DGX SuperPOD-infrastructuur.

“High-performance storagesystemen zijn cruciaal voor het succes van AI- en Generative AI-initiatieven”, aldus Arthur Lewis, President, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies. “Klanten rekenen op ons om de lat steeds hoger te leggen op het vlak van datastorage-innovatie. Dit omvat onder meer het wegnemen van knelpunten bij datatoegang die de verwerkingssnelheid en schaalbaarheid van rekenintensieve toepassingen beperken. Wij voorzien in die behoeften door snelle, efficiënte en beveiligde toegang tot data te bieden en zo een wereld van AI- en GenAI-mogelijkheden te openen voor onze klanten.”

Inspelen op de behoefte aan hoge prestaties en efficiëntie voor AI-storage

Nieuwe verbeteringen aan Dell PowerScale, ‘s werelds meest flexibele1, veilige2 en efficiënte3 scale-out bestandsstoragesysteem, spelen in op de toenemende vraag bij klanten naar betere AI- en GenAI-prestaties.

Met de verbeterde PowerScale OneFS-software hebben ondernemingen nu toegang tot snellere voorbereiding, training, fine-tuning en interferentie van AI-modellen. De nieuwe PowerScale all-flash storagesystemen, gebaseerd op de nieuwste generatie Dell PowerEdge-servers, zijn tot 2x sneller voor het streamen van reads en writes4.

“Om de 17 minuten voeren wij een technische wijziging door. Die snelheid is alleen haalbaar met een krachtige IT-infrastructuur die al onze processen ondersteunt”, aldus Dan Keyworth, Director of Business Technology, McLaren Racing. “Dell PowerScale biedt ons de nodige architectuur voor geavanceerde AI-toepassingen, waarbij we high-performance storage kunnen combineren met uitgebreide rekencapaciteit en zo een succesformule creëren.”

PowerScale biedt een nieuwe smart scale-out-mogelijkheid om de prestaties van afzonderlijke nodes te verbeteren voor een beter GPU-gebruik, wat leidt tot een snellere storageverwerking voor AI-training, checkpointing en inferentie.

“Bij het ontwikkelen van oplossingen voor bestands- en objectopslag blijft Dell de klanten centraal stellen. Zo kunnen die hun infrastructuur moderniseren met een ‘AI-ready’ basis voor de meest intensieve workloads (zoals Generative AI)”, aldus Scott Sinclair, Practice Director, Enterprise Strategy Group. “Met de nieuwste prestatieverbeteringen van PowerScale kunnen klanten beter AI-modellen trainen en fine-tunen. Zo kunnen ze betere bedrijfsbeslissingen nemen op basis van hun data, waar die zich ook bevindt en met een hogere snelheid en precisie.”

Dell PowerScale doorloopt het certificatieproces voor NVIDIA DGX SuperPOD 

Door Dell’s samenwerking met NVIDIA zullen klanten toegang hebben tot snellere en efficiëntere Ai-storage via een gecertificeerde combinatie van NVIDIA DGX-systemen, Dell PowerScale-storagesystemen en NVIDIA Quantum-2 InfiniBand- en Spectrum Ethernet-netwerken. De oplossing van Dell wordt naar verwachting de eerste ethernet-storageoplossing met certificatie voor NVIDIA DGX SuperPOD.

Als Dell PowerScale is gecertificeerd voor NVIDIA DGX SuperPOD, de kant-en-klare datacenter AI-infrastructuuroplossing van NVIDIA, kunnen klanten vol vertrouwen hun AI- en GenAI-initiatieven versnellen met Dell’s toonaangevende NAS-oplossing.5 NVIDIA DGX SuperPOD omvat het NVIDIA AI Enterprise-softwareplatform om een full-stack, beveiligde en stabiele AI-supercomputingoplossing te bieden.

Synergie tussen AI en data, waar die zich ook bevindt

Bijna 87% van de ondernemingen werkt multi-cloud.6 Dell biedt klanten de vrijheid om data te verwerken waar dat het meest zinvol is – on-premise, in de edge of in public clouds.

Dell APEX File Storage voor Microsoft Azure, de nieuwste toevoeging aan de Dell APEX Storage for Public Cloud-portfolio, biedt bestandsprestaties en -capaciteit van ondernemingsklasse in Microsoft Azure. Klanten kunnen er zo op vertrouwen dat prestatie-intensieve AI- en machinelearningtoepassingen zoals Azure OpenAI Service en Azure AI Vision probleemloos lopen.

Dell APEX File Storage in AWS en Azure laat klanten toe om cloud-native AI- en GenAI-workflows toe te passen op data in public clouds of on-premise, en dit met betere dataverplaatsing. Door de Dell’s groeiende samenwerking met Databricks kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen uit een waaier aan grote taalmodellen (LLM’s) en bibliotheken van Databricks MosaicML gebruiken om een basismodel te hertrainen met eigen data opgeslagen in Dell APEX File Storage, wat flexibiliteit biedt in multicloudomgevingen.

De samenwerking met Databricks kadert in de partnerschappen die Dell aangaat met het oog op ecosystemen voor datamanagement om klanten te helpen hun AI- en analyse-initiatieven te versnellen.  Bovendien kunnen klanten met Dell’s geplande open, moderne data lakehouse inzichten halen uit data, waar die zich ook bevindt, dankzij de integratie van de analysesoftware van Starburst in Dell PowerEdge-servers en de bestand- en objectstoragesystemen Dell PowerScale, Dell ECS en Dell ObjectScale.

Beschikbaarheid

  • De Dell PowerScale OneFS-verbeteringen zullen deze maand wereldwijd beschikbaar zijn.
  • De next-generation all-flash Dell PowerScale-systemen en de nieuwe smart scale-out-functie zullen wereldwijd beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024.
  • Dell PowerScale doorloopt momenteel het certificatieproces voor NVIDIA DGX SuperPOD en de certificatie wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2024.
  • Dell APEX for File Storage voor Microsoft Azure zal wereldwijd beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024.
  • De integratie van Dell APEX for File Storage in Databricks en MosaicML is vandaag beschikbaar in AWS en zal in de eerste helft van 2024 beschikbaar zijn in Microsoft Azure.
  • De Dell open, moderne data lakehouse oplossing zal wereldwijd beschikbaar zijn in de eerste helft van 2024.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This