Vertiv introduceert prefab massief houten oplossingen voor duurzamere datacenters

29 november 2023

Vertiv introduceert vandaag de innovatieve Vertiv TimberMod-variant van de Vertiv Power Module– en SmartMod-reeks. Voor deze prefab modular (PFM) datacenteroplossingen wordt in plaats van staal gebruikgemaakt van hout als belangrijkste structuurelement.

Deze nieuwe oplossing is verkrijgbaar in Noord-Amerika en EMEA en weerspiegelt het streven van Vertiv om klanten te helpen met het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen door gebruik te maken van milieuvriendelijker materiaal. Op die manier blijft de uitputting van natuurlijke bronnen tot een minimum beperkt en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

Massief hout dat afkomstig is van duurzaam gekapte bomen dient als hernieuwbaar bouwmateriaal dat de mogelijkheid heeft om de uitputting van natuurbronnen te minimaliseren en de CO2-voetafdruk tot drie keer te verlagen. Dat geldt voor de CO2-uitstoot voor de hele ‘cradle-to-gate’ productlevenscyclus, inclusief het transport van materialen en structurele elementen naar de installatielocatie. Deze milieuvriendelijke keuze sluit aan op de missie van Vertiv om oplossingen aan te bieden die voldoen aan de hoogste prestatienormen en bijdragen aan de wereldwijde inspanningen om de uitstoot van CO2 te reduceren.

Vertiv TimberMod voldoet aan de van toepassing zijnde bouwkundige eisen en biedt robuuste weerstand tegen seismische activiteit, windkracht en constructieve eisen. Deze innovatieve oplossing is niet alleen bouwtechnish sterk, maar voegt ook een esthetische dimensie toe aan de datacenter-architectuur. Dankzij het elegante ontwerp gaat de Vertiv TimberMod naadloos op in diverse omgevingen.

“We zijn vastberaden om innovatieve oplossingen te vinden die de ecologische voetafdruk van datacenters verkleinen door gebruik te maken van milieuvriendelijke bouwmaterialen en -processen”, zegt Viktor Petik, vice president en EMEA-leider van de Integrated Modular Solutions-divisie van Vertiv. “Door materialen uit hernieuwbare bronnen te gebruiken, biedt Vertiv TimberMod een milieuvriendelijkere optie zonder afbreuk te doen aan de prestaties. De oplossing heeft daarmee een positieve impact op het milieu en de operationele efficiëntie van onze klanten.”

Vertiv TimberMod werd vorige week geïntroduceerd tijdens de persconferentie ‘Vertiv Driving Innovation 2023: The Prefabricated Modular Revolution’ en is de laatste toevoeging aan een groeiend aanbod van standaard en aanpasbare PFM-oplossingen. De flexibele capaciteit van deze prefab-oplossingen van Vertiv maakt ze tot een goede keuze voor datacenters van elke omvang, van kleinschalige tot middelgrote en hyperscale datacenters. Ze bieden de schaalbaarheid en het aanpassingsvermogen die passen bij de dynamische groei van bedrijven. Een eenvoudige implementatie en flexibiliteit zijn hierbij belangrijke kenmerken. Dit stelt klanten in staat om hun datacentercapaciteit naadloos te kunnen uitbreiden.

Vertiv biedt daarnaast end-to-end services voor een snelle implementatie en efficiënte werking. Deze uitgebreide ondersteuning omvat hulp bij de inbedrijfstelling, doorlopend onderhoud, monitoring op afstand en training. Dit sluit aan op het streven van Vertiv om zijn klanten van een integrale oplossing te voorzien.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This