Trend Micro combineert wereldwijde dreigingsfeeds met generatief AI-platform voor meer inzicht in de kill-chain

29 november 2023

Trend Micro kondigt de volgende evolutie in generatieve AI aan: de integratie van zijn wereldwijde threat intelligence met miljoenen externe sensor-typen. Deze integratie verbetert de prestaties van het Trend Vision One cyberbeveiligingsplatform aanzienlijk.

Hoe beter de data, hoe beter de AI

Analisten zijn het erover eens dat data cruciaal zijn om betere AI-resultaten te leveren op het gebied van cyberbeveiliging. Een vooraanstaand analist bij onderzoeksbureau IDC verklaart dat “data de ondersteunende infrastructuur vormen voor beveiligings AI”, en dat “de sleutel tot het mogelijk maken van uitkomsten op het gebied van beveiliging niet om de AI draait, maar om data.” In 2022 behandelde Trend meer dan zes biljoen threat queries van klanten uit meer dan 65 landen. Met behulp van AI, dat op basis van deze data is getraind, blokkeerde Trend meer dan 146 miljard dreigingen, waarvan drie miljard ransomware bleek.

Kevin Simzer, COO bij Trend: “AI is zo sterk als de data waarop het getraind is. Ons leiderschap in native threat intelligence stelt ons in staat om de output voor acties te vereenvoudigen. Onze aanpak laat onze toewijding zien aan threat-informed cyberbeveiliging, dat wereldwijd inzicht gebruikt om de meest intelligente AI in de industrie te creëren en leveren.”

Trend’s leiderschap in de beveiligingsindustrie is te danken aan de breedte en diepte van zijn data-verzameling. De datadiversiteit wordt niet alleen gekenmerkt door hoeveelheid, maar ook door hoogwaardige analyses, curatie en labeling om impactvolle en bruikbare inzichten te leveren. Trend maakt gebruik van:

  • Wereldwijd inzicht: Trend Vision One is het meest geïnformeerde en adaptieve platform op het gebied van cyberbeveiliging. Inzichten in dreigingen worden vastgelegd door miljoenen externe sensoren en biljoenen threat queries van meer dan 500.000 klanten.
  • Diverse telemetriebronnen: Data van verschillende sensortypen, waaronder endpoint, mobiel, OT/IoT, server, netwerk, cloud, e-mail, identiteit en meer, bieden een ongeëvenaard en holistisch beveiligingsoverzicht. Diverse telemetriebronnen leveren data uit alle stappen van de kill-chain om de AI-beveiligingsmogelijkheden te vergroten.
  • Menselijke onderzoeksexpertise: Lokaal samengestelde en relevante dreigingsdata van 14 onderzoekslaboratoria en meer dan 500 dreigingsonderzoekers over de hele wereld verbeteren mondiale analyses en inzichten. Het partnership van Trend met diverse handhavingsinstanties versterkt de waarde van de unieke en gedetailleerde inzichten in cybercriminele activiteiten.
    Het Zero Day Initiative: ‘s Werelds grootste bug bounty programma, dat inzichten in kwetsbaarheden biedt. Het beschermt Trend-klanten tot 79 dagen sneller dan het sectorgemiddelde, voordat er een inbraak kan plaatsvinden op zero day-kwetsbaarheden.
    Cyberdreigingen zijn grenzeloos. Trend heeft het meest geografisch diverse klantenbestand in de beveiligingsindustrie, verzamelt de meest uitgebreide dreigingsinformatie en bereikt geografische gebieden via lokale sensoren waar andere leveranciers geen uitgebreide inzichten in of toegang tot hebben.

Bezoek deze website voor meer informatie over het AI-powered Trend Vision One-platform.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This