Trend Micro brengt als eerste AI-aangedreven Cybersecurity Assistent op de markt

28 november 2023

Trend Micro introduceert Trend Companion, zijn nieuwe generatieve AI-tool. Deze tool helpt beveiligingsanalisten door gestroomlijnde workflows en hogere productiviteit te stimuleren.

Kevin Simzer, COO van Trend Micro: “Overbelaste beveiligingsteams teams worstelen met de enorme hoeveelheid en complexiteit van dreigingsdata. Trend Companion is ons antwoord: een innovatieve, generatieve AI-tool ontworpen om complexiteit te verminderen en beveiligingsactiviteiten te versnellen. Het illustreert het transformatieve karakter van ons toonaangevende cyberbeveiligingsplatform. Terwijl anderen behoudener zijn met het materialiseren van hun aanbod, hebben wij behoorlijk geïnvesteerd om dit met hoge snelheid en kwaliteit op de markt te brengen.”

Trend Companion kan de tijd die analisten besteden aan handmatige risicobeoordeling en dreigingsonderzoeken met 50% of meer verminderen dankzij een duidelijke language interface die:

  • Waarschuwingen uitlegt en contextualiseert;
  • Aangepaste responsacties onderzoekt en aanbeveelt;
  • Complexe scripts en command lines ontcijfert en uitlegt;
  • Analisten helpt bij het ontwikkelen en uitvoeren van geavanceerde query’s voor het opsporen van dreigingen;
  • Incidentresponders helpt bij het ontwikkelen van OSQuery-query’s in de IR en Forensics-module.

Meer dan 13.000 klanten van Trend Micro hebben nu al toegang tot Trend Companion, waardoor SecOps-analisten – ongeacht hun vaardigheidsniveau – de gemiddelde doorlooptijd verkorten en sneller en beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Analisten voorspellen dat generatieve AI uiteindelijk in alle belangrijke beveiligingsproducten zal worden ingebouwd. Jon Oltsik, vooraanstaand analist en fellow bij TechTarget’s Enterprise Strategy Group, zegt dat Trend Companion het potentieel heeft om de kloof tussen SecOps-kennis en -uitvoering te overbruggen. “Companion kan beveiligingsteams helpen om betere inzichten te krijgen in beveiliging, om dreigingen sneller op te sporen en erop te reageren en om hun verdediging te versterken. Ik kijk uit naar de impact die deze technologie zal hebben voor beveiligingsmedewerkers, maar ook naar de bredere implicaties voor het aanpakken van het tekort aan personeel en talent in de sector.”

Data cruciaal voor effectiviteit AI-tools

Dreigingswaarschuwingen in Trend Vision One zijn modelgestuurd zodat ze kunnen worden aangepast aan het veranderende dreigingslandschap. AI alleen is echter niet voldoende om beveiligingsteams zo efficiënt mogelijk te laten werken. De data waarop dit is gebaseerd, zijn cruciaal. Dit is de waarde van Trend’s wereldwijde onderzoeksteam voor dreigingen, het Zero Day Initiative, ‘s werelds grootste leveranciersagnostische bug bounty-programma.

De combinatie van adaptieve, modelgestuurde dreigingswaarschuwingen in Trend Vision One en de GenAI-mogelijkheden van Companion kan de reactietijd bij incidenten met 30% verkorten, de rapportage van incidenten met wel twee uur per rapport verkorten en zorgen voor een completere inperking van aanvallen. “Trend Vision One heeft ons 10% van onze tijd bespaard”, zegt Matthew Guzzi, beheerder van informatiesystemen voor de staatsbibliotheek van South Carolina. “Het heeft ervoor gezorgd dat we machines niet meer opnieuw hoeven te bouwen. Het heeft ons zelfs nog meer geholpen, want de paar keer dat we te maken hadden met een dreiging, hield de oplossing het direct tegen.”

Trend Companion helpt de kans op inbreuken voor dreigingsactoren te verkleinen nog voordat deze zich voordoen. Ontdek hier meer over het AI-aagedreven Trend Vision One platform.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This