Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

22 november 2023

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.

“AI heeft het potentieel om zinvolle, stapsgewijze vooruitgang te boeken op het gebied van cyberbeveiliging”, zegt Ann Johnson, corporate vicepresident van Microsoft Security Business Development. “Beveiliging is een teamsport en we zijn blij met de samenwerking met onze Security Copilot-partners. Gezamenlijk leveren we klanten oplossingen die de verdediging tegen cyberaanvallen verbeteren en die de belofte van AI waarmaken.” 

Qualys werkt samen met de productteams van Microsoft aan de productontwikkeling van Security Copilot. Dit gebeurt op verschillende manieren, waaronder validatie en verfijning van nieuwe scenario’s, het geven van feedback over productontwikkeling en functies die in toekomstige productreleases verwerkt worden. Qualys levert ook validatie en feedback van API’s voor het uitbreiden van Security Copilot. 

“We werken graag samen met Microsoft omdat de invloed van AI op IT-beveiliging onmiskenbaar is”, zegt Chantal ’t Gilde, managing director Benelux & Nordics van Qualys. “Aanvallers maken nu al gebruik van het potentieel van AI en het is tijd dat de verdedigers van cyberrisico’s de inhaalslag maken. Security Copilot maakt het mogelijk om de cyberrisico’s niet langer reactief, maar proactief te beheren. Dat sluit volledig aan bij ons Enterprise TruRisk Platform, waarmee organisaties de cyberrisico’s effectiever kunnen meten, communiceren en elimineren.”

Security Copilot is het eerste op AI gebaseerde beveiligingsproduct waarmee IT-professionals snel kunnen reageren op bedreigingen, signalen direct kunnen verwerken en de risico’s binnen enkele minuten kunnen beoordelen. De toepassing combineert een geavanceerd ‘large language model’ (LLM) met een model dat specifiek voor beveiliging werd ontwikkeld en dat wordt gevoed door de informatie van Microsoft over bedreigingen vanuit de hele wereld en van meer dan 65 biljoen dagelijkse signalen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This