PLCopen publiceert richtlijnen voor softwarekwaliteit in industriële automatisering

22 november 2023

De Software Improvement Group (SIG) heeft in samenwerking met een werkgroep binnen PLCopen de release aangekondigd van de ‘Richtlijn voor Softwarekwaliteitsmetrieken’. Deze publicatie benadrukt de cruciale rol van software in industriële automatiseringssystemen en biedt een op metrieken gebaseerde aanpak die efficiëntie verbetert en onderhoudskosten verlaagt.

Bugra M. Yildiz, Senior Software Consultant bij SIG, leverde een bijdrage aan dit project, samen  met industrie-experts van de Technische Universiteit München, CodeSys Group, Schneider Electric, Tetra Pak, BHP Group en Fraunhofer IKS. Samen categoriseerden zij relevante softwarekwaliteitsmetrieken die tot doel hebben ontwikkelaars te ondersteunen en management te voorzien van datagedreven inzichten. De richtlijnen omvatten aanbevelingen over hoe belangrijke belanghebbenden deze metrieken in hun dagelijkse activiteiten kunnen gebruiken.

“Dit PLCopen-initiatief sluit aan bij onze gedeelde visie van het bijdragen aan een gezondere digitale wereld en het ondersteunen van de industriële automatiseringssector bij het bouwen van systemen met hogere efficiëntie en kwaliteit”, zegt Bugra M. Yildiz. “Softwarekwaliteit is een cruciaal aspect van industriële automatiseringssystemen, vooral omdat veel van deze systemen grootschalige productie of kritieke infrastructuur beheren.”

Met behulp van Sigrid, het software assurance-platform van SIG, krijgen klanten inzicht in de softwarekwaliteit van hun PLC’s. Dit wordt geïllustreerd door een bedrijf dat ten minste 2000 uur (ongeveer tweeënhalve maand) aan werk kon besparen door het inbedden van softwarekwaliteitsmetrieken. Hierdoor werd niet alleen de software-efficiëntie verbeterd, maar kon ook de gehele leveringsketen worden gestroomlijnd, wat leidde tot verhoogde schaalbaarheid, minder fouten en kortere levertijden.

Download de PLCopen-richtlijnen hier.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This