Exact Live in teken van innovatie en succesvol ondernemen

17 november 2023

Gisteren vond in de Brabanthal in Leuven Exact Live plaats, hét business event van het jaar waar kmo’s en accountants samenkwamen. Softwareontwikkelaar Exact presenteerde er de nieuwste innovaties op het gebied van bedrijfssoftware. Tijdens de keynote-sessie, begeleid door journaliste Hanne Decoutere, deelden Exact CEO Paul Ramakers en Chief Product Officer Joep Hoeks hun visie op ontwikkelingen en uitdagingen in de kmo-markt. Ook toonden zij hoe software ondernemers en accountants kan helpen hierop in te spelen en hen wendbaar kan maken. Bovendien was er inspiratie van topsprekers als Geertrui Mieke De Ketelaere en Cedric Dumont.  

Met een uitgebreid programma van interactieve kennissessies, topsprekers en een beursvloer vol experts, was Exact Live een dag vol inspiratie, kennisdeling en ontmoetingen. Thema’s als artificiële intelligentie, datagestuurd werken en verantwoord ondernemen stonden op de agenda, en natuurlijk was er ook ruimte om softwarevaardigheden naar een hoger niveau te tillen aan de hand van trainingen. Tijdens de informele afsluitende sessie spraken (ex)wielerprofs Sven en Thibau Nys over de overeenkomsten tussen ondernemen en topsport, en zorgde zangeres Belle Perez voor sfeervolle beats. 

“Uitdagingen vergroten de noodzaak van automatisering” 

“Ondernemen is vooruitzien, alleen is dat best lastig in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen”, vertelde CEO Paul Ramakers tijdens de keynote-sessie. “Denk aan de inflatie, de krapte op de arbeidsmarkt, technologische innovaties als AI en verantwoord ondernemen. Het zijn thema’s die ons allemaal bezighouden. Ik hoor het niet alleen om mij heen, cijfers uit het Exact KMO Barometer-onderzoek dat we dit voorjaar door een onafhankelijk bureau hebben laten uitvoeren, bevestigen deze trends.”

Efficiënter werken is met 42% dan ook de grootste uitdaging voor kmo’s dit jaar. Paul: “Automatisering kan daar natuurlijk bij helpen en kan ondernemers en hun accountants wendbaarder maken. Dagelijks werken meer dan 600 collega’s bij Exact aan de ontwikkeling van bestaande en nieuwe softwareproducten waarmee we oplossingen kunnen bieden die de bedrijfsvoering verder kunnen optimaliseren. Innovatie is dan ook een belangrijke pijler van de strategie van Exact, net als samenwerking. We investeren daar sterk in, want we hechten veel waarde aan de lokale kennis en expertise van onze partners.” 

Chief Product Officer Joep Hoeks vervolgde de keynote en ging in op de softwareoplossingen die Exact ondernemers en accountants biedt. Naast boekhoudsoftware is Exact ook marktleider in ERP-software. “Met onze ERP-software bieden we een geïntegreerde oplossing voor de operationele en financiële processen van ondernemers in handel, productie, zakelijke dienstverlening en de bouw”, vertelde Hoeks. “Denk hierbij bijvoorbeeld aan software voor order- en voorraadbeheer, digitale magazijnen, warehouse management, bouwprojecten of consultancybedrijven waarmee we de kantooromgeving en werkvloer aan elkaar verbinden. Inmiddels maken zo’n 10.000 bedrijven gebruik van onze ERP-oplossingen.” Ook presenteerde Hoeks de productvisie van Exact, waarbij hij inzoomde op de vier uitgangspunten die het bedrijf hanteert bij de ontwikkeling van bedrijfssoftware. Gebruikerservaring speelt daar een hoofdrol in. “Het maakt dat ondernemers en accountants technologische innovaties veel makkelijker kunnen omarmen, slimmer kunnen automatiseren en zo hun handen en tijd vrij hebben om te werken aan hun passies”, aldus Joep Hoeks.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This