Dematic voltooit automatiseringsproject voor Duitse levensmiddelenketen Bünting

9 november 2023

Dematic heeft de ingebruikname afgerond van een omvangrijk automatiseringsproject met innovatieve magazijntechnologie voor Bünting SCM/Logistik GmbH & Co. KG, in het nieuwe logistieke centrum in Nortmoor, Nedersaksen, Duitsland. 

De kern van deze nieuwe automatiseringsoplossing bestaat uit een Dematic Multishuttle systeem met drie gangen en 35 niveaus, met tot 75.000 bin opslagplaatsen en telescopische hefmiddelen met een innovatief 8-vingerig ontwerp. Deze oplossing biedt maximale flexibiliteit voor de opgeslagen goederen en kan efficiënt omgaan met meerdere transporteenheden, zonder dat er vaste opslaglocaties nodig zijn. Voor artikelen met een lage omloopsnelheid, of ‘C’-artikelen, verzorgt de Dematic Multishuttle zelfstandig de buffering, opslag en volgorde van alle bakken en trays. Het compacte ontwerp benut optimaal de beschikbare ruimte voor een hoge opslagdichtheid. 

De 105 shuttles slaan automatisch items op, bufferen ze, sorteren ze en transporteren ze naar een van de acht orderverzamelstations, voordat een Dematic modulair conveyorsysteem (MCS) ze naar de uitgiftezone brengt. Het MCS verbindt tevens de afzonderlijke logistieke gebieden binnen het gebouw met meerdere verdiepingen, om Bünting te helpen met efficiëntere processen en betere orderverzamelprestaties.

“Wij realiseerden ons dat we een groeiende selectie artikelen moesten aanbieden in discount superstores en zochten daarom naar een efficiënte oplossing om onze processen te verbeteren. Wij hebben een Dematic Multishuttle® systeem gekozen vanwege het compacte ontwerp, de hoge opslagdichtheid en de geavanceerde technologie,” vertelt Markus Bloem, project- en procescoördinator bij Bünting SCM/Logistik GmbH. Het bedrijf levert aan circa 200 eigen locaties en aan ongeveer 200 onafhankelijke supermarkteigenaren. Het nieuwe magazijn in Nortmoor verzorgt ook de bestellingen van e-commerce klanten, via de online supermarktportalen.

Volgens Bloem biedt de Dematic-oplossing drie belangrijke voordelen: “Intelligente software voor het herkennen van verpakkingen berekent de meest efficiënte rangschikking en positionering van pakketten per order, wat zorgt voor een kosteneffectief gebruik van transportmiddelen. Hierdoor worden er minder pakketten gegenereerd, wat leidt tot lagere CO2-emissies tijdens het transport. Verder zorgt de toevoeging van een inhoudsopgave met alle essentiële goedereninformatie ook voor een efficiënt verpakkingsproces. Tenslotte bewaken de camera- en weegfuncties het hele proces, waardoor de risico’s van orders verwisselen of artikelen vergeten bij orderverzamelen tot een minimum worden beperkt”, besluit Bünting’s projectcoördinator.

Het gehele Dematic automatiseringsproject is ontworpen om de faciliteit modulair te kunnen uitbreiden. “Wij zijn op dit moment erg tevreden over de bezettingsgraad en de optimalisatie van onze processen,” zegt Bloem. “Met de overgang naar het automatische transportsysteem heeft Bünting niet alleen de materiaalstroom vergroot, maar ook de doorvoersnelheid verhoogd, terwijl de benodigde handling is verminderd.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This