Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

8 november 2023

Schneider Electric kondigt de afronding van de overname van EcoAct aan. EcoAct is een internationale speler op het gebied van klimaatadvies en net zero-oplossingen.

Door de overname komen twee organisaties samen om bedrijfsoplossingen te versnellen die waarde leveren voor zowel het klimaat als klanten. EcoAct’s portfolio van net-zero en nature-based producten en diensten, waaronder advies, klimaatdatatools en de ontwikkeling van koolstofcompensatieprojecten, zal de wereldwijde Sustainability Business van Schneider Electric uitbreiden en versnellen. 

De samenvoeging van de twee organisaties breidt de mogelijkheden van Schneider Electric uit om end-to-end oplossingen te bieden die organisaties door de netto-nultransformatie leiden. De adviesdiensten van het bedrijf ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheidsstrategieën en het stellen van scope 1, 2 en 3-doelen. Dit wordt versterkt door het AI-gedreven portfolio van digitale en datamanagementtools.

“We hebben al lang bewondering voor EcoAct. Het samenbrengen van onze organisaties helpen ons om onze klanten sneller van dienst te zijn”, zegt Steve Wilhite, President Sustainability Business. “Bedrijven begrijpen dat er dringend actie moet worden ondernomen, maar worden nog steeds geconfronteerd met complexe problemen als het gaat om decarbonisatie. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze gecombineerde teams onze klanten kunnen helpen om nog sneller hun net-zero-ambities te realiseren.”

“Dringende klimaatmaatregelen vormen de kern van onze missie en ik weet dat we in Schneider Electric de juiste partner hebben gevonden”, zegt Stuart Lemmon, CEO van EcoAct. “De inzet van het bedrijf op het gebied van net-zero – in eigen activiteiten en voor klanten – spreekt boekdelen.Onze EcoActors zijn verheugd om samen te werken met een ander toonaangevend adviesteam, dat klimaat en natuur centraal stelt om duurzame bedrijfstransformatie te versnellen.”

Schneider Electric en de Atos Groep legden de basis voor een strategisch partnerschap op het gebied van decarbonisatie door expertise op het gebied van technologie en duurzaamheid te combineren om producten en oplossingen te ontwikkelen die klanten helpen netto-nul te bereiken.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This