Chequers Capital neemt Cheops Technology over

6 november 2023

Het Franse investeringsfonds Chequers Capital heeft de IT-dienstverlener Cheops Technology overgenomen. Deze strategische zet heeft als doel Cheops Technology ook in Nederland te vestigen via overnames. 

Gevestigd in Kontich, is Cheops Technology gespecialiseerd in het beheren van de IT-infrastructuur voor middelgrote ondernemingen. Het aanbod van diensten loopt uiteen van het beheren van volledige IT-infrastructuren tot het detacheren van professionals bij bedrijven om de interne IT-teams te ondersteunen. Met een klantenbestand van meer dan 250, waaronder bekende namen als Bekaert, Duvel, Deloitte, de Vlerick Business School en de doe-het-zelfketen Hubo, heeft Cheops Technology een solide positie in de markt.

De overeenkomst waardeert Cheops Technology ruim boven de €100 miljoen. Voor het huidige jaar streeft het bedrijf naar een omzet van €60 miljoen en een brutobedrijfswinst (ebitda) van €10 miljoen. De overname door Chequers Capital biedt Cheops de mogelijkheid om zowel organisch als via overnames te groeien. In eerste instantie overweegt het bedrijf gerichte overnames in domeinen zoals workplace management, cloud en cybersecurity, zowel in België als in de buurlanden.

Chequers Capital, opgericht in 1972, is een gereputeerde internationale private equity-groep in Europa met een team van 25 investeringsprofessionals. Het fonds, dat zich richt op investeringen in de Benelux, Frankrijk, de DACH-regio en Italië, beheert meer dan €2,5 miljard en heeft geïnvesteerd in meer dan 350 bedrijven. Deze investering in Cheops Technology markeert een belangrijke mijlpaal, en toont het vertrouwen in het succes en het groeipotentieel van Cheops, dat een indrukwekkend traject heeft afgelegd in de afgelopen jaren.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This