Wirepas ontwikkelt schaalbare IoT-netwerken op basis van DECT

3 november 2023

In een recente financieringsronde heeft Wirepas, een aanbieder van schaalbare IoT-netwerktechnologieën, 22 miljoen dollar opgehaald. Dit nieuws markeert een belangrijke mijlpaal voor manufacturing-bedrijven en de procesindustrie, die steeds afhankelijker worden van robuuste en betrouwbare IoT-netwerken om operationele efficiëntie en productiviteit te verbeteren.

Door gebruik te maken van DECT-algoritmen en een gedecentraliseerde mesh-technologie, heeft Wirepas het potentieel om tegelijkertijd tot 4 miljard apparaten per netwerk te verbinden zonder de noodzaak van een mobiele verbinding. Dit bouwt voort op de ontwikkeling van de DECT-standaard, DECT-2020 NR, voor schaalbare netwerken in de 1,9GHz ongelicentieerde frequentieband.

Wirepas biedt een autonome en gedecentraliseerde benadering die gebruik maakt van algoritmen en een mesh-architectuur om tot 16 miljoen netwerken te verbinden, ieder met 4 miljard apparaten. Dit in tegenstelling tot gecentraliseerde systemen die IoT-apparaten via een enkel basisstation verbinden. Elk apparaat op een Wirepas-netwerk fungeert als een toegangspunt voor het volgende, waardoor kleine hops tussen apparaten worden gemaakt in plaats van signalen terug te sturen naar een ver verwijderde centrale hub. Dit minimaliseert het gebruik van het draadloze spectrum, terwijl de netwerkbereik en flexibiliteit worden verbeterd en de kosten en de energie die nodig zijn om dergelijke netwerken te beheren, worden verminderd.

In toepassingen waar zelfs een kort verlies van verbinding kan leiden tot significante verstoringen, biedt de technologie van Wirepas een interessante oplossing. Als een sensor uitvalt, herleidt het netwerk de data zonder onderbreking en configureert het netwerk zichzelf opnieuw om online te blijven. Dit is van essentieel belang voor het bereiken van veeleisende toepassingen die meer dan 99,9% beschikbaarheid vragen. 

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This