Motorola toont intrigerende AI-mogelijkheden en smartphone met adaptief beeldscherm op Lenovo Tech World ’23

25 oktober 2023

Op Lenovo Tech World ’23 tilt Motorola zijn AI-inspanningen naar een hoger niveau, toont het innovaties die de mogelijkheden van flexibele hardware opnieuw definiëren en introduceert ook spannende nieuwe AI-functies. Deze functies variëren van generatieve thematisering tot een geavanceerde persoonlijke assistent.

Motorola loopt al jaren voorop op het gebied van innovatie en blijft zich inzetten om consumenten zinvolle en doordachte ervaringen te bieden. Motorola heeft AI-functies ingebouwd in veel onderdelen van zijn toestellen, zoals de camera, de batterij, het scherm en de prestaties van het toestel. De moderne smartphone-ervaring ondergaat echter een transformatie, waarbij AI centraal staat en dient als persoonlijke assistent en hulpmiddel om alledaagse taken te stroomlijnen, prestaties te verbeteren en zinvollere ervaringen voor gebruikers te creëren.

Adaptief displayconcept

Motorola blijft grenzen verleggen en investeren in flexibele beeldschermtechnologie en -apparaten. Het nieuwe conceptuele apparaat maakt gebruik van een FHD+ pOLED-scherm dat kan worden gebogen en gevormd in verschillende vormen, afhankelijk van de behoeften van de gebruiker. Dit adaptieve displayconcept bouwt verder op de display- en mechanische innovaties van andere opvouwbare en oprolbare apparaten in zowel de smartphone- als de pc-categorie.

Het adaptieve displayconcept kan worden aangepast van een standaard Android-telefoonervaring in een platte positie tot omhuld voor een polsgedragen ervaring of gepositioneerd in verschillende standen. Als het apparaat plat ligt, biedt het 6,9″ scherm een volledige Android-ervaring, net als elke andere smartphone. In de staande positie kan het apparaat worden versteld in een zelfstaande positie, waarbij een compactere vorm van Android op een 4,6″ scherm wordt uitgevoerd. Gebruikers kunnen het apparaat ook om hun pols wikkelen voor een soortgelijke ervaring als het externe scherm van de Motorola Razr 40 Ultra om onderweg verbonden te blijven.

Nieuwe reeks Motorola AI-concepten

Motorola begrijpt het belang van personalisatie voor consumenten en blijft zich inzetten om te onderzoeken hoe AI toestellen kan individualiseren, om gebruikers een echte one-of-a-kind ervaring te bieden. Motorola heeft een generatief AI-model ontwikkeld dat lokaal op het apparaat draait, zodat gebruikers hun persoonlijke stijl kunnen uitbreiden naar hun telefoon. Met dit concept kunnen gebruikers een foto van hun outfit uploaden of vastleggen om meerdere unieke AI-gegenereerde afbeeldingen te produceren die hun stijl weerspiegelen. Die afbeeldingen kunnen vervolgens gebruikt worden als een aangepaste achtergrond op hun apparaat.

MotoAI

Lenovo ontwikkelt een persoonlijke assistent voor zowel pc’s als smartphones. Het AI-model is ontworpen om zonder ophouden te leren en heeft een basismodel dat uniek gepersonaliseerd is voor de gebruiker, terwijl het toch zijn privacy beschermt. Het model is ook ontworpen om een kennisbank te hebben die zich aanpast aan patronen en gebruik met natuurlijke spraak- of tekstinteractiemogelijkheden. 

Het MotoAI-concept is een innovatieve benadering van de nieuwste trend in AI met grote taalmodellen (LLM’s). Gebruikers kunnen hun persoonlijke MotoAI-assistent gebruiken om vragen te beantwoorden, berichten op te stellen, taken in te plannen en nog veel meer. Terwijl de meeste LLM’s in de cloud werken, kan MotoAI gegevens verwerken en taken lokaal op het apparaat uitvoeren, waardoor gebruikers meer privacy hebben. MotoAI beschikt ook over een on-device kennisbank waar de patronen en voorkeuren van de gebruiker hun ervaring bepalen, waardoor deze in de loop der tijd dynamischer, persoonlijker en behulpzamer wordt.

2.0 Mobile Doc Scan

Motorola erkent de groeiende vraag naar het onderweg scannen van documenten in realtime en heeft daarom een AI-conceptmodel geïntroduceerd dat de Doc Scanner-mogelijkheid verbetert die momenteel is geïntegreerd in de camerasystemen van Motorola. Deze innovatie is gericht op het verbeteren van de uiteindelijke beeldkwaliteit door het minimaliseren van rimpels en schaduwen, zodat documenten of afbeeldingen zo helder en duidelijk mogelijk worden weergegeven.

AI-tekstsamenvatting

Motorola wil gebruikers helpen hun productiviteit te verhogen door middel van verschillende toepassingen en oplossingen. De AI Text Summarisation maakt gebruik van lange chats, e-mails of rapporten en brengt deze terug tot de kernboodschappen voor een snel en eenvoudig begrip.

Privacy Inhoudsverduistering

Motorola’s Privacy Content Obfuscation concept maakt gebruik van AI om naadloos gebruikersinformatie en privacy te beschermen door op intelligente wijze gebieden met profielfoto’s en namen in sociale berichten te identificeren en te vervagen.

Blik in de toekomst

Motorola heeft vier AI-concepten onthuld die de dagelijkse ervaringen van consumenten beloven te herdefiniëren. Van generatieve AI wallpapers die leven blazen in het scherm van het apparaat, tot geavanceerde AI privacy functies zoals het vervagen van gevoelige informatie, en zelfs de magische touch van het transformeren van gekreukelde bonnetjes in ongerepte documenten. Gemak drijft de innovatie. Bovendien, met de mogelijkheid om moeiteloos notities, e-mails en chats samen te vatten, blijft Motorola vooruit gaan in haar missie om innovatieve, on-the-go oplossingen die de mobiliteit, draagbaarheid, en het algemene gemak voor de consument te verbeteren te leveren.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This