De opkomst van enterprise browsers: Island bekroond als 2023 Gartner Peer Insights Customers’ Choice voor Security Service Edge

25 oktober 2023

In het hedendaagse digitale landschap zijn browsers een integraal onderdeel van ons dagelijks werk. Dit geldt in het bijzonder voor medewerkers in enterprise-organisaties, waar veel van het werk via een browser wordt uitgevoerd. Ondanks aanzienlijke investeringen in IT-beveiliging, maken veel van deze organisaties gebruik van reguliere browsers zoals Microsoft Edge en Google Chrome. Dit is opmerkelijk, aangezien deze browsers in wezen consumentenproducten zijn en beveiligingsproblemen kunnen opleveren. Tegen deze achtergrond zien we de opkomst van gespecialiseerde enterprise browsers zoals Island, die onlangs zijn erkend als een 2023 Gartner Peer Insights Customers’ Choice voor Security Service Edge.

Veiligheid in enterprise-omgevingen

Browsers zoals Microsoft Edge en Google Chrome zijn ontworpen voor algemeen gebruik en voldoen daarom niet altijd aan de strikte veiligheidseisen van enterprise-organisaties. IT-afdelingen investeren zwaar in het beveiligen van netwerken, databases en bijvoorbeeld SaaS-applicaties. Echter, de browser, het toegangspunt voor veel van deze systemen, wordt vaak over het hoofd gezien als het om beveiliging gaat.

Island is een ontwikkelaar van enterprise browsers. Het bedrijf heeft een browser ontwikkeld die is geoptimaliseerd voor de veilige bedrijfsomgeving, gebaseerd op het Chromium-platform. De browser is zodanig opgezet dat alle activiteiten die plaatsvinden via de browser gemonitored kunnen worden, terwijl tevens een duidelijke scheiding is aangebracht tussen de corporate browser-omgeving en privé-gebruik. Ook kan de beveiliging van Island op maat van de organisatie worden afgestemd. Hierdoor ontstaat volgens het bedrijf een browser die veel veiliger is, maar die ook helpt om compliant te zijn met wet- en regelgeving.

Gartner definieert Security Service Edge (SSE) als een service die de toegang tot het web, clouddiensten en particuliere applicaties beveiligt, ongeacht de locatie van de gebruiker of het apparaat dat zij gebruiken. Island is recentelijk erkend als een 2023 Gartner Peer Insights Customers’ Choice in deze categorie, wat de effectiviteit van hun oplossing onderstreept.

In een recente enquête door Gartner Peer Insights hebben 84 geverifieerde eindgebruikers van Island hun mening gegeven. 100% van hen concludeerde dat zij Island zouden aanbevelen. Dit is met name indrukwekkend omdat het het eerste jaar is dat Island deelneemt aan het Gartner Peer Insights-programma. Volgens Michael Fey, CEO en mede-oprichter van Island, “helpt de Enterprise Browser veel van de grootste en meest geavanceerde organisaties ter wereld hun applicaties en data te beveiligen, terwijl het eindgebruikers een werkruimte biedt waarin ze productiever kunnen zijn.”

Terwijl medewerkers van enterprise-organisaties meer en meer hun werk via browsers uitvoeren, wordt het steeds crucialer om deze omgevingen te beveiligen. Island biedt hier een oplossing voor en ontvangt hiervoor erkenning van zowel klanten als industrie-experts. Deze erkenning markeert een belangrijke mijlpaal in de evolutie van enterprise browsers en benadrukt het groeiende belang van browserbeveiliging in een steeds meer gedigitaliseerde werkomgeving.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This