Micas Networks ziet brood in open networking switches 

16 oktober 2023

In een tijd waar conventionele netwerken zwarte AI en cloud workloads niet meer kunnen faciliteren, biedt open networking hier wellicht wel goede mogelijkheden voor. Micas Networks, een startup uit San Jose, Californië, positioneert zich nadrukkelijk ivm dit deel van de netwerkmarkt. Het bedrijf streeft naar het bevorderen van netwerkcontrole, flexibiliteit en kostenefficiëntie.

Dit wil men bereiken door het ontkoppelen van speciaal gebouwde hardware en software. Open networking is weliswaar al meer dan een decennium aanwezig, maar wint nu pas terrein dankzij de overwinning van eerdere uitdagingen zoals ontoereikende ondersteuning en integratieproblemen.

Micas Networks, oorspronkelijk opgericht als Ragile Networks, heeft door de jaren heen een aanzienlijke productlijn opgebouwd. De belofte van open networking ligt wat dit bedrijf betreft in de schaalbaarheid, economische efficiëntie en het vermogen om snel op de markt te komen, vooral in het licht van de toenemende eisen aan datacenter-netwerken. Micas streeft ernaar het open computing-model toe te passen om deze uitdagingen aan te gaan, met name de groeiende behoefte aan high speed-connecties, de opkomst van cloud-gebaseerde diensten en de eisen die   AI/ML workloads aan de infrastructuur stellen. Het bedrijf speelt hierop met open networking switches die specifiek zijn ontworpen op de eisen van datacenteromgevingen.

Micas is een van de deelnemers aan de Open Compute Project (OCP) Global Summit 2023 dat deze week in Californië plaatsvindt. De switching-producten van het bedrijf zijn gebaseerd op Broadcom ASIC’s en Intel CPU’s. Ze maken gebruik van het Software for Open Networking in Cloud (SONiC) besturingssysteem.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This