Fortinet brengt veilige connectiviteit naar campusnetwerken met krachtig presterende switches

9 oktober 2023

Fortinet introduceert vandaag twee nieuwe switches voor campusnetwerken. Het gaat om de FortiSwitch 600 en 2000. Deze switches komen tegemoet aan de steeds hogere beveiligings- en connectiviteitseisen die aan campusnetwerken worden gesteld. Ze bieden daartoe krachtige prestaties, ingebouwde intelligentie en naadloze integratie met de beheertool FortiAIOps en de FortiGuard AI-Powered Security Services van Fortinet. 

John Maddison, chief marketing officer en EVP Product Strategy bij Fortinet: “Fortinet levert al 20 jaar veilige switches. Daarmee verkeren we in een unieke positie om onze klanten te voorzien van uitgebreide en veilige connectiviteitsoplossingen voor het complete LAN. We zijn de enige leverancier die volledig geconvergeerde vaste en draadloze netwerkfunctionaliteit en door AI ondersteunde beveiliging binnen één switchingplatform combineert. Dat biedt organisaties overzicht en beveiliging vanaf het moment waarop een gebruiker of apparaat een verbinding met het netwerk maakt.”

Optimale connectiviteit voor moderne campusnetwerken

Gebruikers hebben meer bandbreedte nodig dan ooit tevoren. Veel organisaties investeren daarom in geavanceerde draadloze access points om de connectiviteit op te voeren. Helaas kunnen legacy switching-oplossingen de vraag naar bandbreedte vaak niet bijbenen. Om de beschikbaarheid van het netwerk en een positieve gebruikservaring te waarborgen hebben organisaties krachtig presterende switches nodig die het verkeer van access points op slimme wijze op prioriteit indelen en bottlenecks voorkomen.

Access en core switches voor de verbonden campus 

De nieuwe FortiSwitch 600 en 2000 vormen een aanvulling op het aanbod van veilige, gebruiksvriendelijke en schaalbare switches van Fortinet. Ze bieden het prestatievermogen en de poortdichtheid die nodig zijn om tegemoet te komen aan de eisen van moderne campusomgevingen. Organisaties kunnen de capaciteit opschalen naarmate de connectiviteitsbehoefte groeit.

De FortiSwitch 600 is een veilige multi-gigabit access switch voor campusnetwerken met poortsnelheden tot 5GE voor toegangsverbindingen en tot 25GE voor uplinkverbindingen. De switch zorgt voor optimale netwerkprestaties met intelligente aansturing van het verkeer van geavanceerde access points naar bedrijfskritische bestemmingen. De FortiSwitch 2000 is een core switch die voor grootschaliger en complexere campusomgevingen is ontwikkeld. Hiertoe aggregeert het apparaat krachtig presterende access switches zoals de FortiSwitch 600. Beide switches zijn voorzien van een dubbele stroomvoorziening om de redundante voeding te bieden waar moderne campusnetwerken om vragen.

Jeff Howlett, chief information officer bij het Meredith College: “Onze campusomgeving biedt ondersteuning voor duizenden studenten en faculteitsmedewerkers. De switches van Fortinet hebben ons geholpen met het moderniseren van onze infrastructuur, zodat we gebruikers de consistente connectiviteit en Power-over-Ethernet kunnen bieden die ze nodig hebben. En door al onze switches te beheren met de next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks hebben we losstaande oplossingen kunnen inruilen voor een geïntegreerd platform dat ons een beter overzicht van potentiële beveiligingsrisico’s biedt dan ooit tevoren.”

Een platform voor veilige connectiviteit 

Fortinet levert sinds zijn oprichting 20 jaar geleden vaste en draadloze LAN-oplossingen waarin netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit zijn verenigd. De nieuwe switches vormen de laatste toevoeging aan zijn platform voor veilige connectiviteit, dat uitgebreide beveiliging, toegangscontrole en integraal beheer naar het LAN brengt.

Organisaties die de next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks als switching-controllers gebruiken hebben geen overlays meer nodig. Ze profiteren daarnaast van de FortiGuard AI-Powered Security Services. Deze bieden onder meer geavanceerde bescherming tegen malware, een indringerpreventiesysteem, sandboxing en een internetfilter. Alle modellen van de FortiSwitch bieden daarnaast integratie met FortiAIOps. Deze AI-tool van Fortinet biedt IT-beheerders real-time inzicht in potentiële netwerkproblemen en automatiseert handmatige taken. De convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit binnen één platform zorgt voor een ongekende mate van overzicht op het hele LAN en maakt het mogelijk om zonder aanvullende kosten de netwerktoegang te beheren door het opstellen van profielen en onboarden van nieuwe gebruikers en apparaten.

Ryan Ryszka, security systems engineer bij Mainline Information Systems: “Onze klanten vragen om krachtige netwerkoplossingen die schaalbare ondersteuning bieden voor hun connectiviteitsbehoeften. Door samen te werken met Fortinet kan Mainline zijn klanten geavanceerde switches aanbieden die voorzien in hun behoeften op het gebied van toegangsverbindingen, uplinks en stroomvoorziening. Hiermee kunnen zij een vereenvoudigd en veilig connectiviteitsplatform inrichten voor het hele LAN. De FortiSwitch is als standalone oplossing inzetbaar, maar komt pas echt tot zijn recht in combinatie met de andere oplossingen die deel uit maken van de Fortinet Security Fabric.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This