Dell presenteert PowerFlex 4.5 en APEX Block Storage voor Microsoft Azure

9 oktober 2023

Dell presenteert zijn nieuwe oplossingen PowerFlex 4.5 en APEX Block Storage for Microsoft Azure. PowerFlex is een softwaregedefinieerde infrastructuur die krachtige prestaties en schaalbaarheid biedt, waarbij verschillende workloads naadloos worden geconsolideerd. Deze infrastructuur is ontworpen om gelijke tred te houden met de dynamische behoeften van workloads. Met APEX Block Storage for Microsoft Azure kunnen klanten verschillende workloads in de public cloud uitvoeren zonder beperkingen op het gebied van prestaties, schaalbaarheid en veerkracht. De oplossing biedt naadloze datamobiliteit en interoperabiliteit in multicloud-omgevingen.

Moderne uitdagingen, complexiteit en ontwikkelingen

In het huidige digitale tijdperk bevinden bedrijven zich op een kruispunt van mogelijkheden en complexiteit. De razendsnelle opkomst van data, aangedreven door de vooruitgang in kunstmatige intelligentie en de verspreiding van aangesloten apparaten, biedt zowel groeimogelijkheden als uitdagingen. Terwijl AI-gedreven inzichten nieuwe mogelijkheden inluiden, gaat de infrastructuur door deze groei gebukt onder de druk. Bedrijven worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen: van het flexibel schalen van de infrastructuur tot het leveren van hoge prestaties en het efficiënt beheren van groeiende workloads. Door deze eisen lopen ze tegen silo’s, wisselende serviceniveaus en stijgende kosten aan. De uitdaging is ervoor te zorgen dat de IT-backbone niet alleen de bedrijfsgroei ondersteunt, maar deze ook actief stimuleert door optimale trajecten te faciliteren en tegelijkertijd wendbaar, efficiënt en kostenbewust te blijven. Aangezien GenAI de komende jaren naar verwachting bijna miljarden dollars zal toevoegen aan het wereldwijde BBP, is het moment om te investeren in een moderne infrastructuur nu aangebroken.

PowerFlex: het antwoord op complexiteit

Met PowerFlex kunnen organisaties met vertrouwen leveren, onder de meest veeleisende omstandigheden. De suite biedt wendbaarheid, inclusief de capaciteit om on-premises compute en storage onafhankelijk of in tandem te schalen. De ingebouwde automatiseringstools stroomlijnen DevOps-processen en verbeteren de IT-efficiëntie en de zelfherstellende architectuur minimaliseert downtime. Het platform is ontworpen om te voldoen aan de strengste prestatie-eisen en service level agreements (SLA’s). Door het omarmen van een software-first-architectuur, biedt PowerFlex een niveau van ongekende consolidatie die de waarde van IT-investeringen optimaliseert. Het aanpassingsvermogen van PowerFlex wordt onderstreept door brede ondersteuning voor hyperscaler- en container orchestration platforms over bare metal en hypervisors. Kortom: PowerFlex zorgt ervoor dat bedrijven veerkrachtig, efficiënt en toekomstgericht blijven.

Doorbraak in efficiëntie

De nieuwe release onderstreept het streven naar efficiëntie in meerdere aspecten van datamanagement en operationele wendbaarheid.

  • Met deze release is de CloudIQ-integratie met PowerFlex verder verrijkt. De CloudIQ-suite biedt nu mogelijkheden die de zichtbaarheid van systemen, monitoring en real-time licentiebeheer aanzienlijk verbeteren voor zowel PowerFlex als APEX Block Storage voor de public cloud. Organisaties kunnen problemen oplossen, de infrastructuur optimaliseren en de prestaties verbeteren. Deze functies zorgen voor controle, verbeterde efficiëntie en gemoedsrust.
  • Dell voert ook verbeteringen door in het beheer en de werking, zoals meer flexibiliteit in fault sets en uitgebreide waarschuwingsrapportage voor diverse ondersteunde besturingssystemen.
  • De consolidatiekracht van PowerFlex wordt met deze release verder verbeterd. Hoewel PowerFlex voornamelijk een block-based storage blijft, zijn de mogelijkheden voor bestandsgebruik uitgebreid. Deze upgrades bieden gebruikers voordelen zoals een enkele global namespace voor meer capaciteit, unified storage pool-beheer en een verbetering van de schaalbaarheid van bestanden, zoals een toename van 400% in NAS-servers en 22 keer meer snapshots. Deze verbeteringen geven klanten essentiële tools die voor vakkundig gegevensbeheer, aanhoudende topprestaties en schaalbaarheid zorgen – geheel in lijn met toekomstige groei.

Multicloud-wereld vergroten met APEX Block Storage for Microsoft Azure

Tijdens Dell Technologies World 2023 is APEX Block Storage for AWS geïntroduceerd om storage in de public cloud te verbeteren. Vanaf nu is APEX Block Storage for Microsoft Azure ook beschikbaar.

  • Met APEX Block Storage for Microsoft Azure kunnen klanten verschillende workloads in de public cloud uitvoeren zonder beperkingen op het gebied van prestaties, schaal en veerkracht. De oplossing biedt naadloze datamobiliteit en interoperabiliteit in multicloud-omgevingen. Met eigenschappen als extreme prestaties, ongeëvenaarde schaalbaarheid, flexibele inzet en bedrijfsbrede veerkracht kunnen organisaties block-based workloads optimaliseren, van databases en analyses tot Dev/Test, virtualisatie en containers. Door cloud-flexibiliteit te combineren met bewezen enterprise-mogelijkheden, kunnen klanten met APEX Block Storage for Microsoft Azure capaciteit en prestaties schalen om zelfs aan de meest veeleisende workloads en SLA’s in multicloud-omgevingen te voldoen.

Krachten bundelen met Amazon Web Services

PowerFlex heeft het predicaat Amazon Web Services (AWS) Outposts Ready ontvangen. Dit is een voorbeeld van de veelzijdigheid en het vermogen van Dell PowerFlex om te integreren in een steeds uitgebreider multicloud-ecosysteem.

AWS Outposts met Dell PowerFlex verbetert prestaties en zorgt voor grotere opslagcapaciteit, lineaire schaalbaarheid en beschikbaarheid op enterprise-niveau. Het biedt een hybride cloud-oplossing die voldoet aan de strengste applicatie-eisen voor operationele eenvoud, flexibiliteit en kosten. De combinatie van AWS Outposts en Dell PowerFlex kan twaalf keer meer IOP’s leveren in vergelijking met een native implementatie van Outposts.

Gebruikers van AWS Outposts kunnen PowerFlex storage nu volledig getest en ondersteund implementeren als onderdeel van het AWS Service Ready Program in twee on-premises-vormen: als software binnen AWS Outposts (virtueel) of als een fysieke implementatie voor AWS Outposts (storage adjacent).

Bezoek deze pagina voor meer informatie over Dell PowerFlex. Ga naar Dell APEX Storage for Public Cloud voor meer informatie over APEX Block Storage for Microsoft Azure.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This