Westpole Benelux lanceert nieuw governance and risk compliance-platform

5 oktober 2023

Westpole Benelux, leverancier van IT-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie, heeft de lancering aangekondigd van hun Governance and Risk Compliance Center (GRCC), een eigen platform voor risicobeheer en compliance. Met GRCC waagt WESTPOLE zich aan de innovatieve en digitale kant van risk compliance. Het platform is ontwikkeld in Luxemburg, gebaseerd op technologieën onder licentie van het Luxemburg Institute for Science & Technology (LIST). Het bevat de meeste standaardbibliotheken en maakt aanpassing aan gebruikersvoorkeuren of het creëren van branchespecifieke standaarden mogelijk.

Westpole’s GRCC is ontwikkeld op basis van technologieën onder licentie van het Luxemburg Institute for Science & Technology (LIST), het resultaat van meerdere jaren onderzoek naar risicobeheer en wettelijke vereisten, waarbij veel risicomanagers en security officers betrokken waren. Westpole’s GRCC is nu uitgegroeid tot een multi-reguleringsplatform voor een globale markt.

Afhankelijk van hun branche, sector en activiteiten moeten bedrijven, naast hun eigen kwaliteitseisen, voldoen aan een steeds groter aantal verplichtingen van nationale, Europese en internationale norm- en regelgevende instanties. De meest voorkomende zijn risicobeheerpraktijken en tijdige incidentrapportage.

Met GRCC wil Westpole de innovatieve en digitale kant van risk compliance op. Zowel bedrijven als toezichthouders kunnen dit ene platform gebruiken voor besluitvorming, inzichten en trends. Een standaardset van sectorgebaseerde bibliotheken kan naar persoonlijke voorkeur worden gedefinieerd, aangepast en opgeslagen.

Een nieuw risk- en governance-tijdperk

Cédric Paint, Country Sales Director Luxembourg bij Westpole, legt uit: ‘Wat het onderscheidt van andere risicobeheerplatforms, is het feit dat het is opgezet vanuit een wetenschappelijk en gebruikersgebaseerd gezichtspunt, in plaats van een IT-gebaseerde ontwikkelingsscope. Aan de daadwerkelijke ontwikkeling van deze tool, die on-premise en via een SaaS-aanpak zal worden aangeboden, ging een lange periode van onderzoek en gebruikerspanels vooraf. We zullen ons bereik ook maximaliseren door deze Westpole-oplossing ook naar nieuwe kanalen en klanten te pushen, die we ondermeer sinds onze recente integratie met Prodware kunnen bereiken.’

Organisaties zijn vandaag onderworpen aan diverse regelgeving en normen die een risicogebaseerde aanpak vereisen. Bovendien moeten veel organisaties aan een aantal van deze regels voldoen, waardoor ze verschillende risicobeheerregisters moeten opzetten en bijhouden. Tegenwoordig is het voor hen moeilijk om één enkel instrument voor risicobeheer te vinden waarmee ze aan verschillende voorschriften en normen kunnen voldoen. Door GRCC te gebruiken, kunnen ze op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier verschillende regelgeving en normen op het gebied van risicobeheer in één tool integreren.

Grotere bedrijven kunnen ook hun eigen vereisten en richtlijnen voor risicobeheer definiëren en implementeren in het softwareplatform, en dit beschikbaar maken voor dochterondernemingen. Die kunnen op hun beurt deze toepassing gebruiken om rapporten te genereren en deze te delen met de bedrijfsafdelingen.

GRCC kan ook worden gebruikt door een ecosysteem dat bestaat uit gereguleerde entiteiten die worden beheerd door een centrale autoriteit voor risicobeheer en incidentmeldingsactiviteiten. Het gebruik van GRCC vermindert de kosten en complexiteit van toezichtactiviteiten door een geïntegreerd softwareplatform te bieden, inclusief volledig configureerbare modules voor risicobeheer, incidentmelding en data-analyse.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This