Nieuwe speler betreedt Europese hyperscale datacentermarkt

25 september 2023

Onder de naam Apto is een nieuwe datacenterfirma van start gegaan. Het bedrijf wil profiteren van de snelle groei van de digitale economie in Europa. Daartoe zoekt Apto samenwerking met onder andere cloud service providers om hun uitbreiding in Europa te faciliteren.

Apto is opgericht om de Europese datacenteractiva van het wereldwijde investeringsbedrijf PIMCO te ontwikkelen en te exploiteren. Apto zal hierbij kunnen profiteren van de schaal en de financiële middelen die deze investeerder te bieden heeft. 

Geleid door een managementteam dat onder andere werkzaam was bij Equinix, brengt Apto ruime ervaring mee in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van datacenters op schaal met zich mee.

Het managementteam van Apto bestaat uit Russell Poole als Chief Executive Officer (voorheen 23 jaar Managing Director UK bij Equinix, David West als Chief Financial Officer (10 jaar ervaring bij Digital Realty en Interxion, Roger Gough als Chief Development Officer (9 jaar aan het roer van de EMEA Construction Organisation bij AWS) en Chris Baxter als Chief Revenue Officer (voorheen onder andere 11 jaar bij het Global Accounts-team in Europa van Equinix end daarvoor actief bij BT Global Services).

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This