Red Hat en Oracle brengen Red Hat OpenShift naar de Oracle Cloud Infrastructuur

21 september 2023

Red Hat en Oracle breiden hun samenwerking uit om klanten meer keuzevrijheid te geven op de Oracle Cloud Infrastructuur (OCI). Red Hat OpenShift, toonaangevend hybride cloud applicatieplatform aangedreven door Kubernetes, zal nu ook draaien op OCI.  

Installaties met gecertificeerde configuraties van Red Hat OpenShift Platform Plus, Red Hat OpenShift Container Platform en Red Hat OpenShift Kubernetes Engine, die draaien op virtuele machines van OCI Compute en bare metal, zullen kunnen genieten van Red Hat OpenShift op OCI. Klanten zullen zo met een gerust hart applicaties kunnen draaien met Red Hat OpenShift op OCI, wetende dat ze getest, gecertificeerd en ondersteund zijn door zowel Oracle als Red Hat. Bovendien kunnen bedrijven die Red Hat OpenShift draaien in een datacenter op locatie makkelijk hun applicaties overzetten naar OCI. Klanten kunnen ten laatste ook zowel bij Oracle als Red Hat terecht voor de klantendienst. 

OCI’s gedistribueerde cloud levert meer dan 100 diensten in 45 publieke cloudregio’s, waaronder de Oracle EU Soevereine Cloud. Bedrijven zullen kunnen genieten van zowel OCI Compute templates gecertificeerd voor Red Hat OpenShift, als een bedrijfscloud met standaarden voor beschikbaarheid, beheer en prestatie. Applicaties van Red Hat OpenShift zullen zo OCI Compute flexibele templates kunnen leveren voor prestatie op maat, OCI Compute bare metal templates voor hoge prestaties, en OCI Block Storage auto-tuning volumes voor kostenefficiënte schaalbaarheid. 

Klanten kunnen Red Hat OpenShift op OCI draaien van waar ze willen. Die flexibiliteit is extra belangrijk voor organisaties die werken op een plaats met een complexe regelgeving zoals telecombedrijven, financiële instellingen en gezondheidscentra. Ook voor bedrijven die in verschillende jurisdicties aanwezig zijn, is de oplossing bijzonder interessant. 

Deze aankondiging bouwt voort op de eerdere aankondiging in januari 2023 dat Red Hat Enterprise Linux op OCI zou draaien. Nu is Red Hat Enterprise Linux ook gecertificeerd om applicaties te ondersteunen op OCI bare metal servers en Oracle VMware Cloud Solution. Klanten kunnen nu ook Red Hat Enterprise Linux image builder gebruiken, die deel uitmaakt van hun abonnement, en zo Red Hat Enterprise Linux beelden voor OCI creëren voor een breed scala aan applicaties en veiligheidsvoorschriften. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This