Lenovo levert AI aan de edge en brengt de volgende generatie intelligentie naar data

21 september 2023

Lenovo kondigt nieuwe, als eerste op de markt verkrijgbare edge AI-diensten en -oplossingen aan die ontworpen zijn om massale inzet van remote computing mogelijk te maken. Zo kunnen bedrijven hun gereedheid voor AI aanzienlijk versnellen en nieuwe AI-toepassingen mogelijk maken.

De nieuwe Lenovo TruScale for Edge and AI brengt de bewezen kostenvoordelen van het Infrastructure as-a-Service-model van Lenovo TruScale naar het breedste en meest uitgebreide edge-portfolio op de markt, zodat klanten gebruik kunnen maken van een pay-as-you-go-model om snel krachtige edge computing in te zetten en direct bij de bron van datacreatie AI-gestuurde inzichten te verkrijgen. Lenovo breidt ook zijn toonaangevende portfolio uit met de nieuwe Lenovo ThinkEdge SE455 V3, die de krachtigste edge server op de markt brengt en baanbrekende efficiëntie levert om de meest intensieve AI-workloads op afstand te ondersteunen. ​ ​ 

In combinatie met Lenovo’s AI Innovators-programma, end-to-end oplossingen en AI-ready technologie, vereenvoudigt het baanbrekende edge-aanbod de creatie en implementatie van de volgende generatie AI-toepassingen. Bedrijven van elke omvang kunnen op die manier geholpen worden bij hun transformatie met AI-gestuurde inzichten, die onmiddellijk kunnen worden gebruikt om de resultaten in winkelgangen, productievloeren, ziekenhuiskamers, commerciële keukens en servicebalies over de hele wereld te verbeteren. 

“Lenovo wil de meest betrouwbare partner zijn en de intelligente transformatie van onze klanten mogelijk maken door de inzet van AI te vereenvoudigen”, zegt Kirk Skaugen, President van Lenovo Infrastructure Solutions Group. “Met het nieuws van vandaag blijft Lenovo de grenzen verleggen van wat mogelijk is aan de edge, waardoor het eenvoudiger dan ooit wordt om cruciale edge computing in te zetten die efficiënt transformatieve AI-gedreven inzichten levert voor elk bedrijf, waar dan ook.” ​ 

Nu de hoeveelheid data wereldwijd exponentieel toeneemt, is een efficiënte edge computing-infrastructuur essentieel om de complexiteit van AI-implementatie te overwinnen. Bedrijven worden zo geholpen data snel te vertalen naar bruikbare inzichten die activiteiten stroomlijnen en de bedrijfsresultaten verbeteren. In elke branche maken next-gen infrastructuurtechnologieën die computing aan de edge leveren AI mogelijk voor verbeterde reacties op noodsituaties, openbare veiligheid, toegankelijkheid, toerisme en winkelervaringen.

Lenovo TruScale for Edge and AI helpt bedrijven hun beperkte middelen en financiering te overwinnen door directe toegang te bieden tot edge AI-implementatie en one-stop-verbinding met meer dan 150 kant-en-klare AI-oplossingen van Lenovo, door een schaalbaar infrastructure-as-a-service-model om hun intelligente transformatie te versnellen. Het levert end-to-end services, van implementatie tot beheer en vernieuwing, terwijl klanten een voorspelbaar maandelijks betaalmodel krijgen dat is ontworpen om dynamisch met hen mee te schalen. Door gebruik te maken van single-source diensten en tools maakt TruScale het eenvoudiger dan ooit om randinfrastructuur te betalen, in te zetten en te beheren, waardoor de aanloopkosten voor het aandrijven van AI-oplossingen aan de edge aanzienlijk worden verlaagd. Lenovo zet de oplossing in en beheert ze zonder de dagelijkse activiteiten te verstoren. Klanten kunnen oplossingen naar believen schalen en de kosten optimaliseren met de meettechnologie van Lenovo die ervoor zorgt dat ze alleen betalen voor wat ze gebruiken. Met de service is Lenovo de eerste one-stop-shop geworden voor end-to-end, edge-to-cloud AI-oplossingen.

Nu steeds meer bedrijfsgegevens buiten het datacenter worden verwerkt, zet Lenovo zich in om AI-workloads overal te ondersteunen, door te zorgen voor doelgerichte prestaties en een maximale computerefficiëntie die essentieel is om implementatie in afgelegen omgevingen mogelijk te maken. ​ Als AMD-gebaseerde server maakt de Lenovo ThinkEdge SE455 V3 gebruik van de baanbrekende prestaties van de nieuwe EPYC 8004-serie processor om ongeëvenaarde computerprestaties en efficiëntie aan de edge te leveren, data-intelligentie te ontsluiten en AI-toepassingen van de volgende generatie mogelijk te maken. Tegelijk worden het stroomverbruik en de totale eigendomskosten verlaagd in een compact, stil ontwerp dat discreet werkt in afgelegen omgevingen. Omdat opkomende innovaties, zoals grote taalmodellen (LLM’s), meer verwerkingskracht vereisen, levert de nieuwe server de beste kracht, opslag en uitbreidbaarheid in zijn klasse om zelfs de meest intensieve AI- en workload-consolidatiemogelijkheden te ondersteunen. 

In al zijn oplossingen blijft Lenovo ook de samenwerkingen met de beste partners uitbreiden om de massale inzet van AI aan de edge te ondersteunen, door op maat gemaakte, bewezen en kant-en-klare AI-oplossingen te leveren. Nieuwe oplossingen met partners als AMD, Intel, NVIDIA en Qualcomm helpen end-to-end activiteiten en besluitvorming te verbeteren met computer vision, audioherkenning, voorspelling, beveiliging en virtuele assistenten voor elke branche. 

“Als grootste tonijnvissersvloot van Latijns-Amerika hebben we voor het eerst een betrouwbaar inzicht in het brandstof- en voedselverbruik op onze schepen met behulp van geavanceerde Lenovo edge AI computing”, zegt Sergio Alcaraz Pérez, IT Infrastructure Manager, Pesca Azteca. ​ “Onze bemanningen kunnen precies de voorraden inslaan die nodig zijn voor elke reis, waardoor tekorten worden voorkomen en onnodige uitgaven worden beperkt, terwijl ze nauwkeurige, realtime informatie krijgen over de hoeveelheid gevangen vis, wat leidt tot efficiëntere, nauwkeurigere en winstgevendere operaties.” ​ 

In andere belangrijke sectoren, zoals de productiesector, biedt Lenovo edge AI-oplossingen die gevaren op de werkplek detecteren, zoals ongelukken, defecte machines en brand. State-of-the-art edge AI-computing verwerkt tegelijk duizenden datapunten om publieke menigtes in grote horecagelegenheden te monitoren en met hen in gesprek te gaan, waardoor betere gastenservices, beveiliging en bedrijfsinformatie in realtime mogelijk worden.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This