Fortinet en Wiz bundelen hun krachten om organisaties te helpen met het beveiligen van workloads in de cloud

14 september 2023

Fortinet en Wiz, een aanbieder van het Cloud Native Application Protection Platform (CNAPP), maken bekend dat zij een samenwerking zijn aangegaan. Wiz is lid geworden van het Fortinet Fabric-Ready Technology Alliance Partner Program, en Fortinet neemt op zijn beurt deel aan het Wiz Integration (WIN)-programma. De twee bedrijven hebben hun krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een geïntegreerde oplossing die bedrijven helpt met het beschermen van hun workloads in de cloud. Deze oplossing combineert de marktleidende netwerkbeveiliging van Fortinet met de toonaangevende cloudbeveiliging van Wiz.

Samenwerken aan de beveiliging van cloudomgevingen

De samenwerking tussen Wiz en Fortinet stelt hun gezamenlijke klanten in staat om hun cloudinfrastructuur en -workloads effectiever te beveiligen.

Fortinet breidt met deze samenwerking zijn Open Fabric Ecosystem verder uit. Het Cloud Native Application Protection Platform van Wiz biedt organisaties een 360 graden overzicht op hun cloudomgeving, zodat ze beveiligingsrisico’s met de juiste prioriteit kunnen verhelpen. De next-generation firewall FortiGate VM (een virtual appliance) en de cloud-native firewall FortiGate CNF van Fortinet vullen hier consistente beveiliging van cloudnetwerken aan toe om de infrastructuur en alle workloads te beschermen.

“Die nieuwe integratie biedt onze gezamenlijke klanten krachtige toegevoegde waarde. Zij kunnen hun workloads in de cloud integraal beschermen met de marktleidende netwerkbeveiliging van Fortinet en de toonaangevende cloudbeveiliging van Wiz”, zegt John Maddison, chief marketing officer en executive vice president Product Strategy bij Fortinet. “Fortinet blijft zijn Open Fabric Ecosystem uitbreiden door samen te werken met partners als Wiz. Dat stelt grote organisaties en ondernemingen in staat om hun applicaties in om het even welke cloud effectiever te beveiligen.”

“De samenwerking met een partner van wereldformaat zoals Fortinet toont de kracht van een ‘samen sta je sterk’-benadering”, zegt Raaz Herzberg, vice president Product Strategy bij Wiz. “We vinden het geweldig om een bijdrage te leveren aan het Open Fabric Ecosystem van Fortinet. Door het bundelen van onze krachten kunnen we gezamenlijke klanten aanzienlijke meerwaarde bieden. We geven security-teams hiermee de regie in handen. Zij kunnen zo snel in uiteenlopende behoeften voorzien, hun organisatie meer toegevoegde waarde bieden en overstappen op een nieuw model voor cloudbeheer.”

De integratie van Fortinet en Wiz is geknipt voor ondernemingen die op zoek zijn naar een uitgebreide en functierijke beveiligingsoplossing. Fortinet biedt ook cloud-native en niet-belastende oplossingen aan die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. Die oplossingen zijn eveneens geïntegreerd met de Fortinet Security Fabric.

De integratie van de technologie van Fortinet en Wiz

Bedrijven kunnen het platform van Wiz gebruiken om hun cloudinfrastructuur laag voor laag te scannen, zodat ze snel beveiligingsrisico’s voor hun cloudapplicaties kunnen detecteren en verhelpen. De integratie maakt het mogelijk om de inzichten die het Cloud Native Application Protection Platform aanreikt te gebruiken als input voor de Security Fabric van Fortinet. Dat maakt het mogelijk om de toepassing van beveiligingsregels te automatiseren voor integrale bescherming van de cloudomgevingen van gezamenlijke klanten. FortiGate VM en FortiGate CNF kunnen daarbij verkeer van en naar virtuele machines in cloudomgevingen toestaan dan wel blokkeren.

Organisaties kunnen hun eigen automatiseringsregels definiëren met het platform van Wiz, dat hen volop flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden biedt. In de toekomst zullen meer integraties en gebruiksscenario’s worden ontwikkeld.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This