CompTIA ontwikkelt cloud-netwerkcertificering

13 september 2023

CompTIA heeft aangekondigd een nieuwe reeks certificeringen te ontwikkelen om IT-professionals te valideren die meerdere jaren werkervaring hebben en expert-level vaardigheden bezitten op het gebied van onder andere cloud-netwerken.

Ieder certificeringsexamen zal de expertise valideren in expertniveau functierollen. Naast het valideren van technische vaardigheden, zullen IT-professionals die een CompTIA Xpert Series-certificering behalen, hebben aangetoond dat ze in staat zijn om geavanceerde technologische oplossingen te begrijpen en te implementeren.

CloudNetX

Een van de nieuwe CompTIA Xpert Series-certificeringen is CloudNetX, bedoeld voor netwerk- en systeemarchitectureen die complexe, hybride IT-infrastructuur ontwerpen en beheren. CloudNetX zal essentiële infrastructuurvaardigheden behandelen die bedrijven en overheden vragen, waaronder hybride architectuuroplossingen (on-premises en cloud), automatisering en AI, gegevensbeheer en beveiliging, de relevantie van DevOps-processen en nieuwere technologieën zoals mesh-mogelijkheden en zero-trust-architectuur voor het bouwen van moderne oplossingen, aldus CompTIA.

De CloudNetX-certificering, momenteel in ontwikkeling en naar verwachting volgend jaar klaar, zal zich richten op de vaardigheden die nodig zijn voor IT-professionals die werken met veilige, schaalbare netwerktechnologieën in een complexe hybride bedrijfsomgeving. De certificering zal zich concentreren op netwerkarchitectuur, ontwerp, engineering en integratie.

Twee andere expert-level certificeringen zullen deel uitmaken van de debuutserie van de CompTIA XPert Series: CompTIA DataCX, een datascience-certificering, en CompTIA SecurityX, de volgende iteratie van de huidige CompTIA Advanced Security Practitioner (CASP+), gericht op security-architecten, senior security engineers en anderen die verantwoordelijk zijn voor de cybersecuritygereedheid van een organisatie.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This