Continental gaat samenwerking aan met Google Cloud

7 september 2023

Google Cloud werkt samen met Continental, ontwikkelaar van toonaangevende technologieën en diensten voor duurzame en verbonden mobiliteit, om innovatieve, flexibele en toekomstgerichte digitale oplossingen te bieden aan de automotive industrie. De samenwerking combineert de expertise van Continental op het gebied van autotechnologie met de data- en AI-technologieën van Google voor het creëren van een nieuwe generatie veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke automotive toepassingen.

Beide partijen verwachten het strategische partnerschap in de toekomst uit te breiden naar meer samenwerkingen op andere vlakken om meer connectiviteit en ervaringen voor klanten in de auto te creëren.

Innovatieve auto-assistent

Continental integreert, als eerste grote voordeel voor consumenten, direct de Conversational AI-technologieën van Google Cloud in zijn Smart Cockpit High-Performance Computer (HPC) oplossing, die draait op Android Automotive OS (AAOS). Hiermee herdefinieert het de spraakassistenten in auto’s. Deze oplossingen, gepresenteerd tijdens de IAA Mobility 2023 in München, openen nieuwe en innovatieve mogelijkheden voor passagiers om met hun auto’s te communiceren via gesproken taal, gefaciliteerd door generatieve AI.

De Smart Cockpit HPC van Continental maakt aangepaste systeemprestaties mogelijk voor een vooraf geïntegreerd functiepakket. Daarnaast biedt het snelle reactietijden en een intuïtieve gebruikersinterface. Door de vooraf geïntegreerde functies voor cluster, infotainment en visuele bestuurdersassistentie kunnen autofabrikanten kosten verder verlagen en nieuwe voertuigen en ervaringen sneller op de markt brengen.

Revolutionaire ontwikkelingen in de industrie

De samenwerking tussen Continental en Google Cloud markeert een grote sprong voorwaarts in de ontwikkeling van de automotive industrie. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Versnelde innovatie: Continental en Google Cloud bundelen hun krachten om baanbrekende automotive oplossingen te ontwikkelen die veiliger, efficiënter en meer verbonden zijn.=
  • Lagere kosten: De samenwerking ondersteunt Original Equipment Manufacturers (OEM’s) in de automotive industrie bij het verlagen van kosten, dankzij het verminderen van de complexiteit, het verkorten van ontwikkeltijd en het versnellen van de marktintroductie van nieuwe producten.
  • Verbeterde gebruikservaring: De oplossingen die uit de samenwerking voortkomen tillen de gebruikservaring voor zowel bestuurders als passagiers naar een hoger niveau.

“De samenwerking met Google Cloud versnelt onze innovatie en verbetert de oplossingen voor het software-gedefinieerde voertuig. De samenwerking helpt onze klanten de kosten te verlagen, de efficiëntie en flexibiliteit te verbeteren en de waarde voor iedereen te verhogen,” aldus Philipp von Hirschheydt, lid van de Raad van Bestuur van Continental en hoofd van de sector Automotive.Behshad Behzadi, VP Engineering Google Cloud GenAI, vertelt: “De samenwerking met Continental heeft veel potentie, we kijken dan ook uit naar de samenwerking. Samen met Continental brengen we onze Conversational AI-technologieën rechtstreeks naar voertuigen, waardoor autobedrijven een eenvoudigere en snellere weg krijgen om Generative AI te benutten voor het creëren van nieuwe passagierservaringen in auto’s.”

“We kijken ernaar uit om samen te werken met Continental”, vult Daniel Holz, VP EMEA North bij Google Cloud aan. “Deze samenwerking stelt ons in staat om onze expertise op het gebied van software, AI en cloud computing direct naar de automotive industrie te brengen. Samen kunnen we een nieuwe generatie verbonden automotive oplossingen ontwikkelen die niet alleen handig zijn, maar ook de veiligheid vergroten en de reiservaring voor passagiers aanzienlijk verbeteren.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This