Leer alles over luchtstromen, temperaturen en servergedrag in een datacenter

5 september 2023

Het koelen van racks vol met IT-apparatuur in een serverruimte of datacenter is geen eenvoudige opgave. Luchtstromen blijken vaak net even anders te gaan dan gedacht en aanpassingen doen levert soms een verrassend maar helaas ook vaak verkeerd resultaat op. In de GlassDC-masterclass leert u hoe het nu echt in elkaar zit.

De GlassDC-masterclass is ontwikkeld door de mensen achter het adviesbureau WCoolIT. Dit zijn tevens de mensen die het roemruchte Kyoto koelingssysteem hebben ontwikkeld. Vele jaren ervaringen met het in kaart brengen en analyseren van luchtstromingen in een datacenter heeft een schat aan kennis en ervaring opgeleverd over de vraag hoe de koeling van een serverruimte of datacenter volledig kan worden geoptimaliseerd.

Deze kennis is gebundeld in een masterclass. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een zogeheten GlassDC. Dit is een miniatuur van een rack in een serverruimte. Deze is ideaal om luchtstromen en temperaturen in een rack na te bootsen en te simuleren. Het GlassDC is bovendien transparant, zodat goed zichtbaar is wat er nu precies in een racks gebeurt. Bovendien is de miniatuur transportabel en dus ook beschikbaar voor masterclasses op locatie. Indien gewenst kan de masterclass kan ook in het Engels worden gegeven.

Meer weten? Kijk hier.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This