OCP adopteert CEDaCI Circular Economy-ready Server

1 september 2023

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Sustainable Digital Infrastructure Alliance (SDIA) deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database. 

CEDaCI is gericht op het opzetten van een circulaire economie voor de datacenterindustrie. Het project is opnieuw in de schijnwerpers komen te staan dankzij de inspanningen van Kristina Kerwin, Research Assistant van CEDaCI, en de ondersteuning van Silvio Lavendeira, Senior Technician bij CEDaCI. 

De Circular Economy-ready Server, ontworpen door Kerwin en Lavendeira, heeft de aandacht getrokken van het Open Compute Project en een aantal belangrijke fabrikanten van datacenterapparatuur.

Net voor de zomer is de CEDaCI Circular Economy-ready Server voorgelegd aan het OCP Incubation Committee. Na een grondig validatieproces heeft het comité unaniem ingestemd met de erkenning van het serverontwerp en is het vervolgens toegevoegd aan de OCP-database.

Het ontwerp van de CEDaCI Circular Economy-ready Server introduceert diverse duurzame kenmerken, waaronder:

– Een set herbruikbare serverbehuizingen

– Het gebruik van minder materialen zonder concessies te doen aan prestaties

– Vermindering van niet-recyclebaar en niet-duurzaam plastic

– Minder gebruik van kritieke grondstoffen in niet-elektronische onderdelen

Onder leiding van professor Deborah Andrews van de London South Bank University heeft het CEDaCI-project als doel de datacenterindustrie te sturen naar gestandaardiseerde en duurzame producten, om zo de ontwerpen van datacentrumapparatuur toekomstbestendig te maken en een solide basis te leggen voor duurzaam hardwareontwerp. De opname van de CEDaCI Circular Economy-ready Server in de OCP-database is een cruciale stap in de richting van het verwezenlijken van dit doel.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This