Insight breidt appoplossingen uit met overname Amdaris

28 augustus 2023

Insight Enterprises, een Fortune 500-bedrijf en solutions integrator die organisaties helpt hun transformatie te versnellen, heeft Amdaris overgenomen. Amdaris is een prijswinnende expert in softwareontwikkeling en digitale dienstverlening, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en met servicecentra in verschillende Oost-Europese landen. Met deze overname voegt Insight de innovatieve softwareontwikkeling, applicatieondersteuning, beheerde diensten en consultancyservices van Amdaris toe aan zijn uitgebreide portfolio van oplossingen en IT-toeleveringsketen. 

Amdaris is al meer dan 10 jaar een Microsoft-Gold Certified Partner en heeft een bewezen staat van dienst in het realiseren van digitale transformatietrajecten. Het heeft meer dan 800 mensen in dienst, is expert in het leveren van outsourced extended delivery teams voor zakelijke- en consumentensoftwaretoepassingen en is een ideale aanvulling op Insights wereldwijde Modern Applications en Data & AI-activiteiten. Maatoplossingen voor back-end, cloud, mobiel, data-analyse en web front-end zullen worden versneld, waardoor klanten sneller digitaal zullen kunnen transformeren.

”De overname is een belangrijke mijlpaal voor Insight als toonaangevende solutions integrator”, zegt Joyce Mullen, president en CEO van Insight. ”Met de toevoeging van Amdaris zal Insight aanzienlijk groeien, zijn technologische capaciteiten versterken en een nog breder scala aan diensten en oplossingen kunnen aanbieden aan klanten in EMEA. Amdaris past perfect bij Insight. Met hen zullen we nog sneller kunnen werken en onze klanten helpen hun gewenste bedrijfsresultaten te bereiken.” 

Adrian Gregory, president van Insight EMEA, vertelt: ”Met het ondernemingslandschap in een constante staat van verandering, zijn IT-producten en -diensten van cruciaal belang geworden. Tegenwoordig moet elk bedrijf digitaal zijn, waarbij snel handelen essentieel is om dit te verwezenlijken. Organisaties hebben een partner nodig die niet alleen advies verleent over toekomstige bedrijfsmodellen, maar die ook ontwerpt, bouwt en implementeert met behulp van technologie, om zo hun digitale traject te versnellen. Met Amdaris versterkt Insight zijn positie als toonaangevende solutions integrator, en genieten klanten van nog meer mogelijkheden op het gebied van applicatieontwikkeling en digitale consulting. De klanten van Amdaris krijgen op hun beurt toegang tot onze diepgaande expertise op het gebied van cloud, data, AI, cybersecurity en intelligent edge, aangevuld met Insights langdurige relaties met meer dan 6.000 technologiepartners over de hele wereld.”

”We kijken ernaar uit om onze expertise in innovatieve softwareontwikkeling en bedrijfskritische moderniseringservaring naar Insight te brengen”, aldus Andy Rogers, co-CEO van Amdaris. ”Insight heeft een veelgeprezen reputatie opgebouwd als betrouwbare partner die organisaties helpt optimaal te presteren. Door onze krachten te bundelen, kunnen we gebruikmaken van Insights internationale expertise en netwerk, met specifieke nadruk op de wereldwijde managed cloud service en toonaangevende kennis van moderne datawarehouses en generatieve AI. De uitgebreide partnerschappen en accreditaties zullen onze bestaande klanten ongetwijfeld helpen om nog ambitieuzer na te denken over hun transformatiedoelen.”

”In een tijd van versnelde groei binnen de IT-industrie, spreekt onze integratie met Insight boekdelen over hun niet-aflatende vertrouwen in de buitengewone vaardigheden en talenten op het gebied van softwareontwikkeling die Oost-Europa te bieden heeft”, zo merkt Vlad Nanu op co-CEO van Amdaris. ”Het feit dat dit investeringsniveau een aanzienlijke impact en ontwikkeling in de regio zal genereren, is ook bijzonder positief nieuws.”

Armstrong Teasdale LLP trad op als raadsman van Insight, en Amdaris werd vertegenwoordigd door TLT LLP. In het kader van de transactie trad KPMG op als exclusief financieel adviseur van Amdaris. PCB Partners adviseerde inzake M&A voor Insight.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This