Williams Racing neemt het stuur weer over met Acronis Cyber Protect

24 augustus 2023

Het bekende Formule 1-team breidt het technologiepartnerschap met Acronis verder uit om de cyberbescherming te vereenvoudigen en te versterken.

Williams Racing, een van de toonaangevende teams van de Formule 1, heeft talloze Grand Prix-overwinningen op zijn naam staan in de afgelopen vier decennia. Het team werd opgericht door Sir Frank Williams en deed in 1977 voor het eerst mee aan de Formule 1. Sindsdien heeft Williams 16 Formule 1-wereldtitels in de wacht gesleept en is het het op twee na meest succesvolle team ooit. Een paar jaar geleden ging Williams een technologiepartnerschap aan met Acronis om de infrastructuur van het team te beschermen tegen cyberaanvallen en om de beveiligingsinfrastructuur eenvoudiger te maken. Met Acronis Cyber Protect kon Williams de tijd die nodig was om back-ups te maken, drastisch verkorten van dagen tot slechts minuten. Tegelijkertijd werd de infrastructuur vereenvoudigd en werd onnodige complexiteit geëlimineerd.

Uitgebreide roll-out van acronis cyber protect voor Microsoft 365

Zoals gezegd gebruikt Williams Acronis Cyber Protect om de data van het team te beveiligen. Deze oplossing is op zo’n 300 servers en 1500 eindpunten geïnstalleerd en beschermt bijna een halve petabyte aan data. De race-onderneming maakt gebruik van de back- upmogelijkheden van Microsoft 365, die in het product zijn ingebouwd en beschermt bovendien meer dan 1200 mailboxen en talloze SharePoint-sites van de hele organisatie, wat neerkomt op tientallen terabytes aan data.

Acronis cyber protect: geïntegreerde back-up en cybersecurity

Williams koos al snel na de introductie voor Acronis Cyber Protect, een unieke, nieuwe oplossing die gebruikmaakt van AI. Deze oplossing integreert data- bescherming met cybersecurity en maakt cyber- bescherming eenvoudiger. Acronis Cyber Protect beschikt over de allernieuwste, uitgebreide functies en eenvoudige tools voor eindpuntbeheer. Daarmee maakt het de dagelijkse werkzaamheden en rapportage eenvoudiger terwijl geavanceerde cyberaanvallen worden bestreden met nieuwe use cases die door de integratie mogelijk worden gemaakt. Omdat al deze mogelijkheden met slechts één oplossing worden geleverd en beheerd, wordt hiermee een eind gemaakt aan de toegenomen complexiteit en hoge kosten
die het gevolg zijn van afzonderlijke oplossingen van meerdere leveranciers. Williams bespaart hierdoor op licenties, implementaties, testen en training. Minder complexiteit in oplossingen voor cyberbescherming zorgt ook voor minder potentiële aanvallen, doordat het aantal uitvalpunten wordt teruggedrongen en er minder configuratie en beheer nodig is.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This