Ryd en ENVIEM maken digitaal betalen vanuit de auto mogelijk bij 460 Nederlandse tankstations

24 augustus 2023

Dankzij een nieuwe samenwerking tussen de digitale betalingsdienst ryd en brandstofleverancier ENVIEM kunnen Nederlandse consumenten nu snel en eenvoudig via het auto-dashboard of met een app vanuit de auto betalen bij 460 tankstations. Door dit partnerschap verdubbelt ryd haar netwerk in Nederland. De uitrol van ryd pay naar ENVIEM, TinQ, Gulf en SuperTank tankstations is inmiddels afgerond.

Het doel van de samenwerking is om de geavanceerde mobiele betaaloplossingen van ryd te integreren in ENVIEM tankstations in heel Nederland. Dit initiatief zal het tankproces voor automobilisten vereenvoudigen en de operationele efficiëntie verhogen. Sinds de intrede van ryd in Nederland in 2021 heeft het netwerk een continue groei doorgemaakt. De samenwerking met ENVIEM zet deze trend voort. De toevoeging van 460 nieuwe acceptatiepunten in heel Nederland vergroot de toegankelijkheid van mobiel betalen in landelijke gebieden en verbetert het aanbod aanzienlijk in dichtbevolkte economische knooppunten zoals Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Uitbreiding

Via het continu groeiende ryd ecosysteem is mobiel betalen bij ENVIEM tankstations nu ook beschikbaar via in-car-payment diensten van Mercedes-Benz. Zo betaalt de gebruiker voortaan met een klik op het dashboard in de auto. Er zijn ook plannen om deze dienst uit te breiden naar andere automerken. Deze integratie maakt de betaalprocedure nog eenvoudiger en dient als startpunt voor talloze klantinteracties.

Uli Kiendl, CEO van ryd: “We willen zoveel mogelijk bestuurders eenvoudig toegang bieden tot mobiel betalen vanuit de auto. De samenwerking met ENVIEM en de daaruit voortvloeiende uitbreiding van het ryd-netwerk zijn een belangrijke stap voor de groei van ryd in Nederland en mobiel betalen vanuit de auto in Europa.”

Evert-Jan Makkinga, commercieel manager bij ENVIEM: “Dankzij de samenwerking met ryd breiden we onze digitale betaalmogelijkheden uit en maken we in-car-payment mogelijk via het ingebouwde dashboard van de auto. We kijken ernaar uit om alle ryd-klanten te verwelkomen bij onze tankstations en hebben hoge verwachtingen van de samenwerking tussen ENVIEM en ryd.”

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This