RETN voltooit opwaardering van Europees netwerk naar 400G

17 augustus 2023

RETN, een internationale netwerk service provider, heeft zijn pan-Europese upgrade afgerond. Hierdoor biedt het concern nu 400 Gbps aan over zijn glasvezelnetwerk.

De technologie voor deze upgrade is geleverd door Infinera. Het zet onder andere de ICE6 optische engine, het GX G42-platform en het FlexILS optische lijnsysteem van deze fabrikant in. Hierdoor is wat het bedrijf noemt ‘hyperscale bandbreedtecapaciteit’ beschikbaar.

Bij een van de eerste implementaties van 400G heeft RETN het Point of Presence van de Budapest Internet Exchange (BIX) in Wenen verbonden met zijn kerninfrastructuur in Boedapest. Deze PoP ondersteunt de stijgende vraag naar grensoverschrijdende gegevensuitwisseling van de 90 leden van BIX. RETN heeft de verbinding tussen Budapest (T-Systems/Dataplex Invitech DC10) en Vienna DigitalRealty (Interxion) geüpgraded van 100 Gbps naar 400 Gbps. Dankzij de verbeterde infrastructuur kan BIX nu zijn netwerk verder opschalen.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This