Pega breidt multi-cloud flexibiliteit verder uit

15 augustus 2023

De cloudoplossingen van Pegasystems, aanbieder van een low-code platform, zijn nu als managed as-a-service oplossing beschikbaar via Google Cloud. Ook breidt Pega de bestaande samenwerking uit met Amazon Web Services (AWS) met programma’s om de adoptie van Pega Cloud® op AWS te versnellen.

De combinatie van de cloudtechnologieën van Google en Pega levert een breed scala aan innovatieve toepassingsmogelijkheden. Pega-gebruikers krijgen nu de mogelijkheid om cruciale Google-diensten te benutten binnen hun cloudoplossingen. Dit resulteert in veelzijdigere datatoepassingen en verbeterde technologische afstemming. Het gebruik van beide platformen stelt gebruikers in staat om klantgedragsinzichten uit Google’s Big Query-datawarehouse naadloos te integreren in Pega Customer Decision Hub. Deze informatie komt vervolgens terecht in Pega’s adaptieve, AI-gestuurde beslissingsmodellen. In de toekomst is ook de integratie van de generatieve AI-services van Google met Pega Infinity mogelijk.

Focus op sterk gereguleerde sectoren

De uitbreiding van de bestaande samenwerking met AWS zorgt ervoor dat Pega-applicaties worden ondersteund met schaalbaarheid, betrouwbaarheid en beveiliging. Ook worden ze continu gecontroleerd en bijgewerkt met de nieuwste innovaties van Pega Cloud. Pega en AWS richten zich beiden op oplossingen voor sterk gereguleerde sectoren, bijvoorbeeld de financiële sector.

Ook wederzijdse partners gaan profiteren van de krachtenbundeling via programma’s voor systeemintegrators. Dit vereenvoudigt integratie van AWS-diensten zoals Amazon Connect, Amazon SageMaker en Amazon Textract. Deze diensten zijn toepasbaar op veel use-cases, waaronder intelligente documentverwerking, voorspelbaar onderhoud, klantenservice en klantbetrokkenheid. Bovendien gaat Pega generatieve AI-mogelijkheden van Amazon Bedrocktoevoegen om de creatie van generatieve, door AI-gestuurde bedrijfsapplicaties mogelijk te maken, ondersteund door Pega Cloud op AWS.

De Amerikaanse verzekeraar Aflac is een van de Pega-klanten die al van de samenwerking tussen Pega en AWS profiteert. “We kunnen belangrijke AWS-services eenvoudig integreren in onze op Pega gebaseerde workflows en onze medewerkers en klanten een uitzonderlijke ervaring bieden bij elke interactie met Aflac. De mogelijkheid om Pega Cloud aan te schaffen via AWS Marketplace maakt onze kosten beter beheersbaar en processen beter te stroomlijnen”, aldus Shelia Anderson, CEO van Aflac.

Multi-cloud SaaS-aanpak

Door zijn cloudoplossing via Google-services te leveren, is Pega een van de weinige Software-as-as-Service (SaaS)-aanbieders met een multi-cloud SaaS-aanpak. Dit geeft klanten flexibiliteit in een snel veranderende marktomgeving omdat ze de software kunnen gebruiken op de manier die het beste past bij hun zakelijke behoeften. De multi-cloudoptie stelt gebruikers ook in staat om te voldoen aan nalevingsvereisten die in specifieke regio’s gelden. 

Pega Cloud is ook beschikbaar in de Google Marketplace, wat de aanschaf van de diensten voor gebruikers aanzienlijk vereenvoudigt. “Organisaties kunnen Pega Cloud eenvoudig implementeren en opschalen op de vertrouwde, wereldwijde infrastructuur van Google Cloud”, aldus Pallab Deb, managing director of partnerships bij Google Cloud. “We kijken ernaar uit om onze samenwerking met Pega voort te zetten, zodat we organisaties kunnen helpen om snel meer waarde te halen uit hun Pega-applicaties en veel bedrijfsprocessen en taken efficiënter te automatiseren.”

Pega Cloud helpt organisaties wereldwijd om bedrijfskritische oplossingen te gebruiken om klantwaarde te maximaliseren, service te vereenvoudigen en efficiëntie te verhogen. Pega Cloud gebruikt decisioning en workflowautomatisering van Pega’s low-code, AI-gestuurde oplossingen om de levering en het beheer van cloudservices te automatiseren. Ga voor meer informatie naar www.pega.com/products/cloud.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This