Check Point neemt Perimeter 81 over om de snelste en veiligste SASE-oplossing in de branche te leveren

11 augustus 2023

Check Point Software Technologies tekent een definitieve overeenkomst voor de overname van Perimeter 81, een Security Service Edge (SSE)-bedrijf. Met deze overname helpt Check Point organisaties om de acceptatie van veilige toegang voor externe gebruikers, sites, cloud, datacenters en internet te versnellen, met als doel de veiligste en snelste SSE-oplossing op de markt te leveren.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Check Point Perimeter 81 verwerven voor ongeveer 490 miljoen dollar, op een cash- en schuldenvrije basis.

Hybride werken is nu de standaard voor organisaties wereldwijd en door de digitale transformatie worden datacenters naar de cloud verplaatst. Deze grote verschuiving vereist een geavanceerde benadering van netwerkbeveiliging die naadloos kan worden aangepast en beantwoordt aan de behoeften van de moderne, gedistribueerde onderneming. Gartner voorspelt dat de markt voor Secure Access Service Edge (SASE) in 2026 meer dan 20 miljard dollar zal omvatten en onderschrijft de noodzaak voor bedrijven om een geconsolideerde beveiligingsarchitectuur vorm te geven.

Perimeter 81, gelanceerd in 2018 met een team van meer dan 200 medewerkers, bedient meer dan 3.000 klanten wereldwijd. Het bedrijf, erkend als leider in de Forrester Zero Trust Wave, biedt een innovatieve benadering van SSE die cloud- en on-device-bescherming combineert. Perimeter 81 biedt een unieke reeks mogelijkheden, waaronder Zero Trust Access, volledige mesh-connectiviteit tussen gebruikers, filialen en applicaties. Hierdoor kunnen externe gebruikers profiteren van snel en veilig internetten, waar ze ook zijn, terwijl schendingen van de cloudprivacy worden aangepakt. Perimeter 81 maakt ook een eenvoudige en snelle implementatie van één uur mogelijk, waarbij de nadruk op gebruiksgemak en gestroomlijnd beheer ligt.

Check Point is van plan de mogelijkheden van Perimeter 81 te benutten en deze te integreren in de architectuur van Check Point Infinity om een uniforme beveiligingsoplossing te bieden voor het netwerk, de cloud en externe gebruikers, mogelijk gemaakt door leidende bedreigingspreventie. Perimeter 81 is ideaal gepositioneerd om de visie van Check Point te ondersteunen om de snelste en veiligste SASE-oplossing in de branche te leveren.

“Met de komst van hybride werk en de opkomst van cloudtransformatie neemt de vraag naar beveiligingsdiensten die zich buiten de netwerkperimeter uitstrekken toe”, zegt Gil Shwed, CEO van Check Point Software Technologies.”Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Perimeter 81 en deze te integreren in het Check Point Infinity-platform, gaan we door met onze visie om de beste beveiliging te bieden door middel van uitgebreide, samenwerkende en geconsolideerde oplossingen.”

“Deze strategische stap markeert een spannende periode voor ons bedrijf, partners en klanten. Door ons aan te sluiten bij Check Point, al meer dan 30 jaar een wereldleider op het gebied van cyberbeveiliging, streven we ernaar het belangrijkste SASE-platform op de markt te brengen”, zegt Amit Bareket, CEO van Perimeter 81.” Onze interconnectie is een belangrijke stap in de richting van een allesomvattende en schaalbare beveiliging voor de moderne tijd. We kijken uit naar de positieve impact die we samen zullen creëren.”

De overname van Perimeter 81 door Check Point is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 worden afgerond.

Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This