Dell Technologies breidt AI-aanbod uit om veilige generatieve AI-initiatieven te versnellen

1 augustus 2023

Dell Technologies introduceert nieuwe oplossingen waarmee klanten snel en veilig on-premises generatieve AI-modellen (GenAI) kunnen bouwen om sneller betere resultaten te krijgen en nieuwe intelligentieniveaus te bereiken.

De nieuwe Dell Generative AI-oplossingen – die een uitbreiding zijn van het in mei aangekondigde Project Helix – omvatten IT-infrastructuur, pc’s en professionele diensten om de adoptie van full-stack GenAI met large language models (LLM) te vereenvoudigen. Deze oplossingen helpen organisaties, van elke omvang en in elke sector, veilig te transformeren en betere resultaten te leveren.

“Generatieve AI vertegenwoordigt een keerpunt dat zorgt voor een fundamentele verandering in het innovatietempo, terwijl de klantervaring wordt verbeterd en nieuwe manieren van werken mogelijk worden gemaakt”, zei Jeff Clarke, vice chairman en co-chief operating officer bij Dell Technologies, tijdens een recente bijeenkomst voor investeerders. “Klanten, groot en klein, gebruiken hun eigen data en zakelijke context om infrastructuuroplossingen van Dell te trainen, te verfijnen en er conclusies uit te trekken om geavanceerde AI effectief en efficiënt in hun kernbedrijfsprocessen op te nemen.”

“Generatieve AI kan elk bedrijf helpen zijn data om te zetten in intelligente applicaties waarmee ze complexe zakelijke uitdagingen kunnen oplossen”, zegt Manuvir Das, vice-president, Enterprise Computing, NVIDIA. “Dell Technologies en NVIDIA bouwen voort op hun langdurige relatie om organisaties te helpen hun klanten beter van dienst te zijn, hun werknemers vollediger te ondersteunen en innovatie in hun bedrijfsactiviteiten te stimuleren.”

Met Dell Generative AI-oplossingen biedt het brede portfolio van Dell – waaronder Dell Precision workstations, Dell PowerEdge servers, Dell PowerScale scale-out storage, Dell ECS enterprise object storage en een brede set diensten – de betrouwbare tools om GenAI-oplossingen te leveren voor desktops, core datacenters, edge locaties en public clouds.

CyberAgent, een groot Japans digital advertising bureau, heeft Dell-servers gekozen als de belangrijkste IT-infrastructuur voor hun generatieve AI-ontwikkeling en digitale advertenties.

“We hebben besloten om Dell PowerEdge XE9680-servers te gebruiken met NVIDIA H100 GPU’s, die zijn geoptimaliseerd voor generatieve AI-applicaties”, zegt Daisuke Takahashi, solution architect of CIU bij CyberAgent. “Daarnaast waarderen we het gebruiksgemak van de Dell iDRAC-beheertool voor veilig lokaal en extern serverbeheer.”

Full-stack GenAI voor organisaties

Het Dell Validated Design for Generative AI with NVIDIA, ontwikkeld in samenwerking met NVIDIA, is geoptimaliseerd om de implementatie van een modulair, veilig en schaalbaar platform voor GenAI bij organisaties te versnellen.

Tot nu toe werden traditionele inferentiebenaderingen uitgedaagd om LLM’s te schalen en te ondersteunen voor realtime resultaten, om ervoor te zorgen dat data gemakkelijk kan worden gebruikt door AI-infrastructuur. De huidige oplossing helpt klanten om met hun eigen data voorspellingen en beslissingen van hogere kwaliteit en met snellere time-to-value te genereren.
Met een uitgebreide geverifieerde inferentiebenadering kunnen organisaties snel GenAI-projecten implementeren en applicaties schalen om processen voor verschillende bedrijfsonderdelen te transformeren, bijvoorbeeld voor klantactiviteiten, contentcreatie en -beheer, softwareontwikkeling en sales.

Dell Validated Designs zijn vooraf geteste, bewezen configuraties om GenAI-inferencing uit te voeren met Dell infrastructuur, zoals de Dell PowerEdge XE9680 of PowerEdge R760xa, met een keuze uit NVIDIA Tensor Core GPU’s, NVIDIA AI Enterprise software, de NVIDIA NeMo end-to-end framework en Dell software als kern. Klanten kunnen dit combineren met veerkrachtige en schaalbare ongestructureerde dataopslag, waaronder Dell PowerScale en Dell ECS storage. De infrastructuur is beschikbaar via Dell APEX en biedt klanten een on-premises implementatie met een cloudconsumptie- en beheerervaring.

Diensten zorgen voor snellere, meer holistische GenAI-resultaten

Dell Professional Services bieden een breed spectrum aan nieuwe mogelijkheden om klanten te helpen GenAI sneller te adopteren en zo hun operationele efficiëntie te verbeteren en innovatie te bevorderen.

Het begint met het creëren van een nieuwe GenAI-strategie die hoogwaardige use cases identificeert en een stappenplan biedt om deze te realiseren. Dell biedt ook full-stack implementatiediensten, gebaseerd op het Dell Validated Design for GenAI with NVIDIA, en adoptiediensten die het platform gebruiken voor specifieke use cases, zoals klantactiviteiten of contentcreatie. Eenmaal geïntegreerd in de organisatie helpen de scaling-diensten van Dell om de bedrijfsactiviteiten te verbeteren via managed services, training of interne experts.

“Dell’s AI-oplossingen bieden bedrijven de mogelijkheid om hun GenAI-inspanningen te vergroten en helpen bij het stroomlijnen van activiteiten wanneer klanten snel producten en diensten willen leveren voor branchespecifieke use cases”, zegt Ashish Nadkarni, group vice president and general manager, worldwide infrastructure and BuyerView research, IDC. “In het tijdperk van intelligente automatisering komt Dell Technologies organisaties tegemoet op hun GenAI-reis, en helpt hen succesvol te zijn in een steeds intelligentere en technologiegedreven wereld.”

Precision workstations bieden veilige GenAI-ontwikkeling lokaal op het apparaat

Dell Precision workstations, wereldwijd marktleider op het gebied van workstations, zorgen ervoor dat AI-ontwikkelaars en datawetenschappers GenAI-modellen lokaal kunnen ontwikkelen en afstemmen voordat ze op schaal worden geïmplementeerd. Precision workstations bieden de prestaties en betrouwbaarheid – met maximaal vier NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU’s in één workstation – om AI-softwareframeworks 80% sneller uit te voeren dan de vorige generatie.

Ingebouwde AI-software, Dell Optimizer, leert en reageert op de manier waarop mensen werken en verbetert de prestaties van applicaties, netwerkverbindingen en audio. Met de nieuwste feature kunnen gebruikers van mobiele workstations GenAI-modellen gebruiken om de prestaties van applicaties te verbeteren, terwijl de impact op de batterijtijd tot een minimum wordt beperkt.

“Onze klanten willen generatieve AI gebruiken in elk aspect van hun bedrijf, van het monitoren van onze callcenter-medewerkers tot het detecteren van fraude”, zegt James Laird, chief operating officer, Intelligent Voice. “Dankzij recente ontwikkelingen op het gebied van AI in combinatie met de kracht van Dell’s AI-oplossingen kunnen we hoogwaardige modellen bouwen, testen en implementeren met de snelheid die onze klanten nodig hebben.”

Beschikbaarheid

  • Dell Validated Design for Generative AI with NVIDIA is per direct wereldwijd beschikbaar via de traditionele kanalen en Dell APEX.
  • Dell Professional Services for Generative AI zijn nu verkrijgbaar in bepaalde landen, waaronder België.
  • Dell Precision workstations (7960 Tower, 7865 Tower, 5860 Tower) with NVIDIA RTX 6000 Ada Generation GPU’s zullen wereldwijd beschikbaar zijn vanaf begin augustus.
  • Dell Optimizer adaptive workloads zijn vanaf 30 augustus wereldwijd beschikbaar op geselecteerde Precision mobile workstations.
Robbert Hoeffnagel

Robbert Hoeffnagel

Editor @ Belgium Cloud

Pin It on Pinterest

Share This